Regioni arhiva vesti 21.06.2016

Bojana i Žikica u sukobu interesa

OK radio 21.06.2016
Na predstojećoj sednici Skupštine grada Vranja, pored ostalih tačaka biće odlučivano o prestanku mandata odbornika Bojane Veličkov i Žikice Antanasijevića, zbog sukoba interesa, potvrđeno je OK Radiju. Predsednik gradskog parlamenta Dejan… »

Više mesta "na budžetu" na tehničkim fakultetima

Južne vesti 21.06.2016
Leskovac Niš Vranje Maturanti koji žele da nastave školovanje na jednom od 13 fakulteta Univerziteta u Nišu, odlukom Vlade Republike Srbije, na raspolaganju imaju 3.098 mesta "na budžetu" i 1.700 za samofinansiranje. Najviše mesta za one koji će… »

Marijela ima najdužu kosu u generaciji

Jugmedia 21.06.2016
LESKOVAC – Šesnaestogodišnja Marijela Kurtić iz Leskovca svojom dugačkom i lepršavom kosom izaziva pažnju gde god se pojavi, u školi, na ulici, u prodavnici. Zna kaže da nije rekorder po dužini kose, ali… “Sigurna sam da imam najdužu kosu… »

Nagrada za najuspešnije matematičare Moravičkog okruga

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Čačak - Ove godine prvi put se dodeljuje Nagrada za najuspešnijeg matematičara osnovnoškolskog uzrasta u Moravičkom okrugu „Prof. dr Milutin Dostanić“. Nagrada se sastoji iz novčanog iznosa i diplome. Fond za dodelu nagrada, koji nosi ime… »

Predajom dokumenata sutra počinje upis na fakultete

Glas Zapadne Srbije 21.06.2016
Predajom dokumenata sutra počinje upis na fakultete u Srbiji, a na sedam univerziteta o trošku republičke i pokrajinske vlasti studiraće 22.551 student. Budžetske kvote za državne fakultet ostaju uglavnom iste kao i prošle godine, te će država na… »

Ženama žrtvama nasilja fali podrška i kod nas i u Evropi

Južne vesti 21.06.2016
Niš Da Evropa još ne pruža odgovarajuću podršku ženama žrtvama nasilja, ali da Srbija u toj oblasti dodatno zaostaje ističu iz organizacije "Žene protiv nasilja" i mreže "Žene protiv nasilja Evrope". Srbija nema SOS telefon dostupan non-stop… »

Bez vode sutra pet leskovačkih sela

Jugmedia 21.06.2016
LESKOVAC – Stanovnici Čifluk Mire, Vinarca, Donjeg Stopanja, Priboja i Zalužnja sutra će biti bez vode u periodu od 10 do 15 časova, obaveštavaju iz leskovačkog “Vodovoda”. Do prekida u snabdevanju vodom doći će zbog radova na rekonstrukciji… »

Dve ulice sutra bez struje od 8 do 18 časova

Jugmedia 21.06.2016
LESKOVAC – Ulica Mlinska od broja 37 do Ulice Kralja Petra Prvog i Partizanska od br.10 do Mlinske ulice biće sutra bez struje, saopštila je Elektrodistribucija. Struje neće biti u periodu od 8 pa najkasnije do 18 časova. Zbog radova ekipe ovog… »

Na Đokinim virovima tabla, kod hidroelektrane još uvek bez spasilaca

Jugmedia 21.06.2016
LESKOVAC – Najmanje što možemo da učinimo je da na Đokinim virovima postavimo tablu upozorenja, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je danas najavio da je u planu da tokom sledeće godine ovo opasno divlje kupalište, na kojem je… »

Ganić: Da ponovo “gledamo sa Bedema”

Radio sto plus 21.06.2016
Novopazarac Senad Ganić, uz podršku prijatelja, pokrenuo je inicijativu na društvenim mrežama da se severni bedem Novopazarske tvrđave očisti od korova i uredi, kako bi se građanima omogućilo da priđu tom vidikovcu, za koji kaže, da je trenutno… »