Svet arhiva vesti 21.06.2016

Pokušan atentat na Trampa!

Vesti online 21.06.2016
Muškarac uhapšen tokom vikenda na mitingu Donalda Trampa u Las Vegasu kada je pokušao da policajcu otme pištolj priznao je da je želeo da ubije milijardera. Prema navodima u sudskim dokumentima, Majkl Sendford je pokušao da razoruža policajca pre… »

U Briselu uhapšen muškarac bez eksploziva

RTV 21.06.2016
BRISEL - U centru Brisela je rano jutros, oko 5.30 sati, uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javljaju lokalni mediji. Belgijsko… »

Rusija gubi strpljenje zbog situacije u Siriji

Blic 20.06.2016
Rusija počinje da gubi strpljenje zbog nespremnosti Vašingtona da odredi konkretne ciljeve u borbi protiv terorista, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Rusije Valerij Gerasimov. Američki državni sekretar Džon Keri na konferenciji za novinare… »

Moskva: Ignorisani argumenti zemalja koje ne priznaju Kosovo

RTS 21.06.2016
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Stalni arbitražni sud u Hagu donoseći odluku o prijemu Kosova u svoje članstvo ignorisao argumente zemalja koje ne priznaju nezavisnost Kosova, kao i član Haške… »

Mond: Sumnjiva saradnja Lafarža i Islamske države

Večernje novosti 21.06.2016
Francuska kompanija Lafarž, u pokušaju da pusti u pogon svoju fabriku u Siriji, sklopila je 2013. i 2014. godine "sumnjive i neprihvatljive aranžmane" sa tamošnjim oružanim grupama, uključujući i Islamsku državu. Francuska kompanija Lafarž, u… »

Haos kod Tripolija, više od 20 poginulih u eksploziji skladišta oružja

RTS 21.06.2016
Više od 20 ljudi je poginulo, a desetine ranjeno u eksploziji skladišta minicije u libijskom gradu Garabuliju. Do eksplozije je došlo tokom sukoba lokalnog stanovništva i milicije iz Misurate. Prema navodima lokalnih zvaničnika, žestoki sukobi… »

Sukobi migranata i policije u Kaleu

Blic 21.06.2016
Na stotine migranta sukobilo se s policijom na putu u blizini prihvatnog kampa u gradu Kaleu, poznatom kao "Džungla", blokirajući saobraćaj u toj luci na severu Francuske. Policija je ispalila suzavac da bi rasterala migrante koji su pokušali da… »

Njujork: Uhapšene tri osobe sa arsenalom oružja

Blic 21.06.2016
Tri osobe sa brojnim naoružanjem su danas uhapšene u tunelu Holand, saopštila je njujorška policija, prenosi TV mreža NBC njuz. DEVELOPING: 3 arrested with loaded guns, knives & body armor en route to NYC https://t.co/4VoGqjPzjm via @NBCNewYork… »

Napad na granici Jordana i Sirije blizu izbegličkog kampa

Novi magazin 21.06.2016
U napadu automobilom-bombom u Jordanu, na granici sa Sirijom, jutros je poginulo šest, a ranjeno 14 jordanskih vojnika. Vojska je saopštila da se napad desio oko 5.30 časova na nasipu duž granice, blizu sirijskog izbegličkog kampa Rokban. U… »

Soroš: U slučaju Bregzita, vrednost funte pada za 20 odsto

Nova ekonomija 21.06.2016
Američki milijarder Džordž Soroš, tvrdi da bi, ako Britanci budu glasali za izlazak iz EU, to će izazvati veći pad vrednosti funte nego što je bilo 1992. godine. Taj dan 1992. godine je u istoriji Britanije označen kao "crna sreda", a Soroš se… »