Društvo arhiva vesti 22.06.2016

Udovički: Napreduje razmena podataka iz službenih evidencija

Novi magazin 22.06.2016
U opštinama i gradovima svakog dana sve više napreduje sprovođenje novih članova Zakona o opštem upravnom postupku, koji upravu obavezuju da više ne traži od građana podatke koje o njima ima, izjavila je danas u Nišu ministarka državne uprave i… »

Od prijemnog zgrću pare - "2 papira" do 10.000 RSD

B92 22.06.2016
Beograd -- Na univerzitetu u Beogradu počinje prijava budućih brucoša i upisna trka. Cena testiranja za upis na fakultet od kreće se od 3.000 do 10.000 dinara. Upisna trka na univerzitetima počinje prijavljivanjem kandidata za polaganje prijemnih… »

AMSS: MUP da se uključi u rešavanje lažnih šlep službi

Večernje novosti 21.06.2016
Automoto savez Srbije apelovao je na MUP i preduzeće Putevi Srbije, da se uključe u rešavanje problema sa lažnim šlep-službama na svim glavnim putevima Srbije. Automoto savez Srbije (AMSS) pozvao je večeras nadležne, prvenstveno Ministarstvo… »

Putinovi „Noćni vukovi” stižu i u Srbiju

Politika 22.06.2016
Najveća bajkerska grupa iz Rusije „Noćni vukovi”, koja je između ostalog poznata i po prijateljstvu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, počinje svoju turneju pod nazivom „Slovenski svet 2016”, u sklopu koje će posetiti i Srbiju. U… »

Azdejković: Pajtićev predlog politička manipulacija

RTS 22.06.2016
Predlog lidera DS-a Bojana Pajtića da ta stranka podrži izjednačavanje istopolnih brakova sa drugim bračnim i vanbračnim zajednicama deo LGBT zajednice tumači kao težnju Pajtića da se "dokaže većim Evropljaninom nego što je Aleksandar Vučić"… »

Uzori srednjoškolcima u Srbiji su Đoković, Šešelj, Karleuša...

Vesti online 22.06.2016
Iako Novak Đoković prednjači, drugi uzori mladih u Srbiji mahom su estradne ličnosti, rijaliti zvezde pod optužnicama i različiti političari, ali ono što ohrabruje da su među idolima mladih zastupljeni i priznati umetnici i sportisti… »

Neznani junak platio parking nepoznatoj devojci

B92 22.06.2016
Beograd -- Na društvenim mrežama objavljena fotografija poruke koju je devojka u Beogradu pronašla na kolima. Nepoznati muškarac je pokušao da je spase kazne za parking. Kako se navodi, nepoznata devojka parkirala je automobil i izgleda zaboravila na… »

AMSS očekuje jači saobraćaj ka Grčkoj i Crnoj Gori

Novi magazin 22.06.2016
Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je danas da je saobraćaj na putevima Srbije umeren, ali da se ka Grčkoj i Crnoj Gori očekuje veći broj vozila. Po informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima vozila se zadržavaju do 30… »

Noćas radovi na Pančevačkom mostu

RTV 22.06.2016
PANČEVO - Na Pančevačkom mostu, u smeru Beograd-Pančevo, od večeras 22.00 do sutra u 05.00 sati će se izvoditi radovi zbog čega će leva saobraćajna traka biti zatvorena za saobraćaj. Radovi će biti obezbedjeni privremenom saobraćajnom… »

Dačićeve miljenice se potukle zbog ljubomore: Koga Ivica više voli?

Vesti online 22.06.2016
U centrali Socijalističke partije Srbije odigrala se prava drama, kada je članica GO stranke Ivana Petrović fizički nasrnula na potpredsednicu SPS-a Dijanu Vukomanović i kako prenose mediji, odgurnula je i udarila rukom po licu, a pravi boks-meč ili… »