Izvor: Blic arhiva vesti 22.06.2016

Evropski pokret u Srbiji protiv smene Lopandića

Blic 22.06.2016
Evropski pokret u Srbiji ocenio je danas da smenjivanje šefa Misije Srbije pri Evropskoj uniji Duška Lopandića može samo da šteti međunarodnoj poziciji Srbije. "Smatramo da je nedopustivo da se javnost obmanjuje tvrdnjama o navodnim propustima… »

Martinović predsednik Administrativnog odbora skupštine, zamenik iz DS

Blic 22.06.2016
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, Aleksandar Martinović izabran je danas za predsednika skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja. Za njega je glasalo 11 od 17 poslanika… »

Stravičan zločin kod zrenjanina: Mladić ubio trudnu devojku, pa se bacio pod automobil

Blic 22.06.2016
Mladić Milan Cimeša (24) sinoć je u Banatskom dvoru u opštini Žitište ubio svoju bivšu devojku Sabinu Vida (18), a zatim se ubio. Kako Radio-televizija Vojvodine nezvanično saznaje nesrećnu devojku koja je bila u drugom stanju usmrtio je njen… »

Udovički: O angažmanu u vladi pričaću sa Vučićem

Blic 22.06.2016
Potpredsednica Vade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da će o eventualnom angažmanu u novoj vladi razgovarati sa mandatarom Aleksandrom Vučićem. - Nemam šta da kažem o tome da li ću biti u… »

Upis na fakultet: Kreće prijava kandidata za prijemne ispite

Blic 22.06.2016
Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultete u Srbiji, a na sedam univerziteta o trošku republičke i pokrajinske vlasti studiraće 22.551 student. Prijavljivanje kandidata počinje danas na fakultetima Univerziteta u Beogradu i trajaće do 26… »

Putinova poruka Dumi: Rusija mora da odgovori na agresivnost NATO!

Blic 22.06.2016
NATO povećava svoju agresivnu retoriku i Rusija je prinuđena da preduzme recipročne mere, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. - Sada ponovo, kao što je bilo i uoči Drugog svjetskog rata, ne vidimo pozitivnu recipročnu retoriku. Naprotiv… »

Dačić: SPS čeka poziv Vučića

Blic 22.06.2016
Lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da nije bilo novih razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem i da socijalisti očekuju njegov poziv. Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi sastanak sa… »

PKS: Za uvođenje dualnog obrazovanja u škole neophodan zakon

Blic 22.06.2016
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je preduslov za uvođenje dualnog obrazvanja u školski sistem Srbije uspostavljanje novog regulatornog okvira, saopštila je danas PKS. Čadež je na međunarodnom kongresu srednjeg… »

Vučić u Švajcarskoj: Računamo na vašu pomoć za uvođenje dualnog obrazovanja

Blic 22.06.2016
Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bernu da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja, o čemu je danas razgovarao i sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder… »

Sporazum: Priznao da je pretio ministru Stefanoviću, dobio uslovnu od godinu dana

Blic 22.06.2016
Miloš M. koji je, tokom vikenda uhapšen ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića, priznao je da je pretio ministru, prenela je N1. Po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati i saslušanja sa okrivljenim je, kako kažu u Trećem osnovnom… »