Izvor: Ekapija arhiva vesti 22.06.2016

Lažne šlep-službe haraju putevima Srbije!

Ekapija 22.06.2016
Najveći evropski automobilski klub – Auto-moto savez Nemačke (ADAC) koji broji 20.000.000 članova, upozorio je sve članove na svojoj zvaničnoj stranici da ih kroz Srbiju vrebaju lažne šlep-službe koje se predstavljaju kao njihovi partneri. Zbog… »

Policija raspisala tender za sir, domaći kajmak i papriku u pavlaci

Ekapija 22.06.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je tender za nabavku domaćeg sira, kajmaka i paprike u pavlaci. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, policiji je potrebno isporučiti 450 kg sira isečenog na kriške, 250 kg domaćeg kajmaka i 100… »

Novi Sad prodaje tri lokacije - Početne cene od 13,5 do 49,8 miliona dinara

Ekapija 22.06.2016
Novi Sad Zavod za izgradnju grada Novog Sada objavio je javni oglas radi prodaje putem licitacije dve parcele u Veterniku i jedne u Novom Sadu. Placevi u Veterniku nalaze se u Ulici Milana Tepića i između Ulice Milana Tepića i Novosadskog puta, a… »

Ulrich Spiesshofer, CEO kompanije ABB - Godišnje ulažemo milijardu dolara u istraživanje i razvoj

Ekapija 22.06.2016
Ulrich Spiesshofer Tehnologija kompanije ABB utiče na svakodnevni život u većoj meri nego što to možete i da zamislite. Gotovo da nema tog industrijskog sektora ili usluge gde proizvodi ABB nisu našli svoju primenu. Kompanija ABB već 125 godina… »

Uloženo 4 mil EUR u Belorečki Peščar - Završena prva faza investicionog ciklusa

Ekapija 22.06.2016
Svečanim otvaranjem modernizovanog pogona u "Belorečkom Peščaru", obeležena je petogodišnjica privatizacije ovog pogona, ali i završetak prve faze investicionog ciklusa kompanije "Quarzwerke" u "Jugo-Kaolin". Od kada je "Belorečki Peščar"… »

Odlazak "Fiata" iz Kragujevca najgori mogući scenario - Vlada će sve učiniti da zadrži italijanskog proizvođača

Ekapija 22.06.2016
Vlada Srbije je za "Fiat" dala više novca nego za sve druge investicije. Ovako je mandatar Aleksandar Vučić, 21. juna obrazložio stav da će Vlada učiniti sve da zadrži "Fiat" u Srbiji. - Razgovaraćemo i sa italijanskom Vladom, sa predstavnicima… »

Lažni poreski inspektor "kontroliše" menjačnice po Srbiji

Ekapija 22.06.2016
foto: I.Vukša U Beogradu se pojavila osoba koja se lažno predstavlja kao poreski inspektor ovlašćen za kontrolu menjačkog poslovanja. Lažni inspektor, kako je obaveštena Poreska uprava Republike Srbije, u menjačnicama pokazuje lažnu inspektorsku… »

Beograd usvojio rebalans budžeta za 2016. - Odvojen novac za obnovu tramvaja i kontejnera, Ušće će izgledati kao Gorki park

Ekapija 22.06.2016
Odbornici Skupštine grada usvojili su danas rebalans budžeta za 2016. godinu. Gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević istakao je da ukupan budžet Grada Beograda za 2016. godinu iznosi 107 milijardi dinara, dok je za prošlu godinu on… »

"Termovent" ugovorio dva nova posla sa ruskom kompanijom "Farmasintez"

Ekapija 22.06.2016
Uz dosledno uvažavanje propisa i potreba klijenata, poštujući dogovorene cenovne vrednosti projekata i realizaciju prema terminskom planu, beogradska kompanija "Termovent" je u martu 2016. godine u rekordno kratkom roku realizovala veoma složen… »

FON upisuje 60 studenata više na studijski program "Informacioni sistemi i tehnologije"

Ekapija 22.06.2016
Fakultet organizacionih nauka (foto: Facebook) Fakultet organizacionih nauka (FON) će ove godine upisati 60 studenata više na studijski program "Informacioni sistemi i tehnologije" nego ranijih godina. Kako je saopšteno sa ovog fakulteta, FON je dobio… »