Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 22.06.2016

Stotine miliona iz javnih preduzeća “pojela maca”

Južne vesti 22.06.2016
Niš Svih pet postupaka koje je DRI pokrenula nakon revizije budžeta 2010. godine protiv niških javnih preduzeća, Fonda za razvoj i njihovih direktora obustavljeni su uglavnom zbog zastarelosti, tako da za nenamensko trošenje stotina miliona niko nije… »

Antropološko nalazište kod Sićeva prilika za kulturni turizam

Južne vesti 22.06.2016
Niška Banja U toku su iskopavanja na antropološkom nalazištu u pećinskom kompleksu Mala Belanica nadomak sela Sićevo koje je, kako kažu na Katedri za arheologiju Univerziteta u Beogradu, jedinstveno u svetu po nađenim ostacima fosilnog čoveka… »

Stojković ponovo predsednik Skupštine u Crvenom Krstu

Južne vesti 22.06.2016
Niš Glasovima 16 odbornika Zoran Stojković (SNS) reizabran je za predsednika Skupštine opštine Crveni Krst. Najavljuje još veću podršku odbornika i skoro formiranje vlasti. U sali je bilo 20 odbornika, od 21 koliko ih je ukupno. Stojković je dobio… »

Naučni skup na Ekonomskom fakultetu

Južne vesti 22.06.2016
Niš Više od 80 naučnih radnika iz zemlje i inostranstva i predstavnici Ministarstva privrede okupiće se u petak 24. juna od 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Nišu na 21. međunarodnom naučnom skupu "Regionalni razvoj i demografski tokovi zemalja… »

Jedinstvena Srbija ulazi u vranjsku vlast?

Južne vesti 22.06.2016
Vranje Iako je nakon prvih pregovora održanih pre konstitutivne sednice iz vladajuće SNS rečeno da nije postignut dogovor sa 7 odbornika Jedinstvene Srbije, na današnjoj sednici Skupštine oni su ipak podržavali sve predloge i kadrovska rešenja… »

Najmanje poslanika sa juga i istoka Srbije

Južne vesti 22.06.2016
Niš Teritorijalna zastupljenost poslanika u Narodnoj Skupštini nije ispoštovana, pokazuje istraživanje Nacionalne koalicije za decentralizaciju, a kako kažu, u skupštinskim klupama najviše ima Beograđana. Čak 42 % narodnih poslanika u aktuelnom… »