Izvor: Kurir arhiva vesti 22.06.2016

Na predlog mip: Opozvani ambasadori Lopandić i Marić

Kurir 22.06.2016
Vlada Srbije opozvala je šefa stalne Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu ambasadora Duška Lopandića, potvrđeno je u Ministarstvu spoljnih poslova. Ambasador Lopandić opozvan je zbog propusta vezanih za izložbu o Alojziju Stepincu u Evropskom… »

Zahvalnost velikom geniju: Avion Er Srbije do Njujorka dobio naziv Nikola Tesla

Kurir 22.06.2016
Avion ''Erbas A330'', koji će od sutra otvoriti direktnu avio - liniju iz Beograda za Njujork, dobio je ime ''Nikola Tesla'', rekao je je danas generalni direktor Er Srbija Dane Kondić. On je na konferenciji za štampu otkrio da će prvi širokotrupni… »

Formirana radna tela: Završeno konstituisanje Narodne skupštine

Kurir 22.06.2016
Skupština Srbije izglasala je danas odluku o izboru članova I zamenika članova odbora, čime je završeno konstituisanje 11. saziva republičkog parlamenta. Sednicu, koja je trajala oko sat vremena, obeležila je polemika šefa poslanika SNS Aleksandra… »

Stravičan zločin kod zrenjanina: Mladić (24) nožem ubio trudnu devojku (18) pa se bacio pod auto

Kurir 22.06.2016
BANATSKI DVOR - Noćas se u Banatskom dvoru u opštini Žitište dogodilo ubistvo i samoubistvo. Život je izgubila Sabina Vida (18) koja je bila u drugom stanju, a usmrtio ju ju njen bivši dečko Milan Cimeša (24). On je sinoć otišao po nju i odvezao… »

Važan dan za buduće akademce: Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultete

Kurir 22.06.2016
Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultete u Srbiji, a na sedam univerziteta o trošku republičke i pokrajinske vlasti studiraće 22.551 student. Budžetske kvote za državne fakultet ostaju uglavnom iste kao i prošle godine, te će država na… »

Oštra poruka vladimira putina: Preduzećemo adekvatne mere zbog agresivne retorike Nato!

Kurir 22.06.2016
Rusija će preduzeti adekvatne mere zbog jačanja agresivne retorike NATO, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sazvršnoj sednici pred poslanicima Dume. Putin izjavo da Rusija mora da ojača borbenu spremnost u trenutku kada se NATO širi i… »

Drugi dan posete Bernu: Vučić sa predsednikom Švajcarske o evropskom putu Srbije

Kurir 22.06.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bernu sa predsednikom Švajcarske Konfederacije Johanom Šnajder Amanom sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i dualnom obrazovanju. Vučić… »

Pokajao se: Pretio sam Stefanoviću ali nisam nikakav ubica, zolju sam samo pomenuo

Kurir 22.06.2016
Miloš M. priznao da je u noći između subote i nedelje došao pred kuću Nebojše Stefanovića iz revolta i ličnog nezadovoljstva. Sud ga osudio na uslovnu kaznu od godinu dana, sa rokom provere od tri godine. BEOGRAD - Miloš M. (33) iz Beograda, koji… »

Američki general: NATO ne bi mogao da odbrani Baltik od Rusije

Kurir 22.06.2016
NATO snage trenutno ne bi mogle da zaštite baltičke zemlje od napada Rusije, ocenio je danas komandant američkih kopnenih vojnih snaga u Evropi general Ben Hodžis. On je za nemački "Cajt" rekao da je saglasan sa procenom vojnih analitičara da bi… »

Domaća valuta na najnižem nivou od početka godine: Evro danas 123,54

Kurir 22.06.2016
Dinar je danas oslabio za 0,2 odsto u odnosu na evro i zvaničan srednji kurs je 123,5396 dinara za jedan evro, što je naslabija vrednost srpske valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije. Evro košta oko 20 para više nego juče kada je kurs… »