Izvor: N1 Info arhiva vesti 22.06.2016

Lopandić opozvan zbog izložbe o Stepincu

N1 Info 22.06.2016
Vlada Srbije opozvala je šefa stalne Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu, ambasadora Duška Lopandića zbog propusta vezanih za izložbu o Alojziju Stepincu. Lopandić je opozvan zbog propusta u vezi izložbe o Alojziju Stepincu u Evropskom… »

"Nikola Tesla" leti za Njujork

N1 Info 22.06.2016
Avion kompanije Er SRbije koji će sutra poleteti za Njujork poneo je ime Nikole Tesle. Erbas 330, koji je kompanija nabavila posebno za liniju Beograd-Njujork, ima 254 mesta, 18 u biznis klasi, i 236 u ekonomskoj. Predstavnici kompanije kažu da su karte… »

Dačić: Nastavak saradnje SNS i SPS je u interesu Srbije

N1 Info 22.06.2016
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da SPS očekuje poziv od mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića i ocenio da bi u najboljem interesu Srbije bilo da se nastavi saradnja njegove… »

Priznao da je pretio Stefanoviću, dobio uslovnu od godinu

N1 Info 22.06.2016
Miloš M. koji je, tokom vikenda, uhapšen ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića priznao je da je pretio ministru. Po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati i saslušanja sa okrivljenim je, kako kažu u Trećem osnovnom tužilaštvu za… »

MSP: Pisimo Lopandića potvrda opravdanosti opoziva

N1 Info 22.06.2016
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije (MSP) reagovalo je povodom objavljivanja pisma ambasadora Duška Lopandića u medijima. MSP navodi da je to pismo "samo još jedna potvrda opravdanosti predloga za njegov opoziv sa mesta šefa Misije Republike Srbije… »

Zapalilo se vozilo u centru Beograda

N1 Info 22.06.2016
Jedno vozilo zapalilo se u centru Beograda, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Kako su naveli, vozilo se zapalilo noćas oko 1.10 sati u Ulici cara Uroša. Vatra s tog vozila zahvatila je i ošteti još tri vozila, rečeno je u… »

Naučnici upozoravaju na veliku erupciju iz "vrata pakla"

N1 Info 22.06.2016
Naučnici upozoravaju da bi svakog časa mogla da se desi erupcija vulkana Hekla na jugu Islanda, poznatijeg kao "vrata pakla". Poslednja istraživanja pokazala su da su aktivnosti lave na dubini ispod vuklanskog lanca na jugu Islanda znatno intenzivnije… »

LSV ulazi u vlast u Novom Sadu

N1 Info 22.06.2016
U Novom Sadu će 1. juna biti održana sednica Skupštine grada u kojoj će odbornici birati gradonačelnika i novo gradsko veće, u kom će se naći i predstavnici SPS-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Šta je otvorilo vrata za koaliciju Lige i Srpske… »

Za ujede pasa, čavki i pacova platili 4,3 miliona dinara

N1 Info 22.06.2016
Iz budžeta grada Vranja je prošle godine isplaćeno gotovo 4,3 miliona dinara na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica, ali i drugih životinja, izjavila je danas zamenica gradskog javnog prvobranioca Dafina Stojanović. Građani su od lokalne… »

CINS: Postupak protiv petine poslanika za sukob interesa

N1 Info 22.06.2016
Od 250 poslanika u Skupštini kojima je potvrđen mandat, Agencija za borbu protiv korupcije protiv 51 poslanika pokretala je postupke zbog neprijaviljivanja imovine, prihoda ili funkcije, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS). Među… »