Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 22.06.2016

Avion koji će sutra leteti za Njujork nosi ime Nikole Tesle

Nova ekonomija 22.06.2016
Avion kompanije Er Srbija koji će sutra poleteti za Njujork poneo je ime Nikole Tesle. Erbas 330, koji je kompanija nabavila posebno za liniju Beograd-Njujork, ima 254 mesta, 18 u biznis klasi, i 236 u ekonomskoj. Predstavnici kompanije kažu da su karte… »

Udovički: Još 7.000 manje zaposlenih u Javnoj upravi do kraja godine

Nova ekonomija 22.06.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da je do sada u javnoj upravi smanjen broj zaposlenih za 16.500 i da će do kraja godine biti smanjen za još šest do sedam hiljada. Ona je precizirala da je od 16.500… »

Prvog dana upisa najveća gužva na Pravnom fakultetu i ETF-u

Nova ekonomija 22.06.2016
Prvog dana upisa na fakultete najveća gužva bila je na beogradskom Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu, a budući brucoši kažu da im ti fakulteti nude širok spektar znanja i dobru mogućnost zapošljavanja. Elektronskim putem do sada je na ETF… »

Čadež: Potreban zakon za uvođenje dualnog obrazovanja

Nova ekonomija 22.06.2016
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je preduslov za uvođenje dualnog obrazovanja u školski sistem Srbije uspostavljanje novog regulatornog okvira, saopštila je danas PKS. Čadež je na međunarodnom kongresu srednjeg… »

Kineski ambasador: Odmah krećemo u realizaciju svih projekata

Nova ekonomija 22.06.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom o mogućnostima ulaganja kineskih kompanija u namensku i u poljoprivredno-prerađivačku industriju Srbije, saopštila je pres služba predsednika Srbije… »

Epl pred novim berzanskim udarom

Nova ekonomija 22.06.2016
Prema procenama Kredi svisa, prodaja Eplovih akcija mogla bi dostići vrednost od 850 miliona dolara. Nakon što je tokom ove godine izgubio 200 milijardi dolara tržišne vrednosti, Epl na berzi očekuje novi udar, upozoravaju analitičari Kredi svisa… »

Evropska unija će možda zabraniti kancerogeni herbicid u poljoprivredi

Nova ekonomija 22.06.2016
Evropa bi uskoro mogla da zabrani upotrebu glifosata u poljoprivredi, a to bi značilo i proterivanje totalnih herbicida s njiva, ali posredno i udar na GMO i multinacionalnu kompaniju "Monsanto" koja je glifosate i lansirala na svetsko tržište. Naime… »

Radnici 'Generalexport'-a i 'Internacional CG' mogu da naplate dugove samo kroz stečaj

Nova ekonomija 22.06.2016
U trenutnim okolnostima radnici kompanija "Generalexport" i "Internacional CG" svoja potraživanja mogu da naplate samo u okviru stečajnog postupka, saopštilo je Ministarstvo privrede. Ministarstvo podseća da je u prethodnom periodu održalo više… »

SAD više nemaju najjači superkompjuter, Kinezi preuzeli tron

Nova ekonomija 22.06.2016
Najmoćniji superračunar u svetu je kineski i u poptunosti je izrađen od domaćih delova, navodi se u studiji objavljenoj u ponedeljak. Ovo je prvi put da Kina zauzima prvo mesto na lestvici TOP500, ne koristeći uopšte američku tehnologiju… »

Instagram dostigao pola milijarde korisnika

Nova ekonomija 22.06.2016
Poplarni sajt za deljenje fotografija u poslednje dve godine gotovo je udvostručio broj aktivnih korisnika. Instagram je trenutno veći od gotovo svake zemlje sveta, piše Independent. U septembru prošle godine brojao je 400 miliona korisnika, dok je… »