Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 22.06.2016

U petak akcija suzbijanja komaraca i krpelja

Ritam grada Kg 22.06.2016
U petak, ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, oko podne i u večernjim satima, biće izvedena druga po redu akcija tretiranja zelenih površina protiv komaraca (uže gradsko jezgro, oko jezera Bubanj, Šumarice, Košutnjak, Ilina voda, parkovi, zelene… »

Najavljena prva redovna sednica Skupštine grada

Ritam grada Kg 22.06.2016
Predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, na današnjoj konferenciji za medije, govoreći o dnevnom redu prvog redovnog zasedanja Gradskog parlamenta u novom sazivu, koje je zakazano za petak,rekao da je pored predloga Odluke o… »

Deset potencijalnih ponuđača za nabavku kamiona i kontejnera

Ritam grada Kg 22.06.2016
Tendersku dokumentaciju za nabavku kamiona, kontejnera i kanti za smeće za potrebe JKP „Čistoća“, koji je objavljen 16. juna do sada je preuzelo deset potencijalnih ponuđača. Vrednost opreme procenjena je na 2,5 miliona evra, a sredstva su… »

Kragujevački student dobitnik prestižne nagrade

Ritam grada Kg 22.06.2016
Milan Stepović, student master studija Katedre za zidno slikarstvo Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu, u klasi prof. Gorana Rakića, dobitnik je prve nagrade na prestižnom konkursu Niš Art Fondacije (NAF). Na ovogodišnji konkurs svoje… »

Zabrana parkiranja zbog „Arsenal festa“

Ritam grada Kg 22.06.2016
Zbog organizacije „Arsenal festa“, u periodu do 26. juna posebno parkiralište „Zastava“ u ulici Trga Topolivaca (iza stare Zastavine upravne zgrade) biće u potpunosti zatvoreno za korisnike. Takođe, biće zabranjeno i parkiranje u Kosovskoj… »

Počinje upis na fakultete

Ritam grada Kg 22.06.2016
Predajom dokumenata danas počinje upis na fakultete Univerziteta u Kragujevcu, koji će trajati do 24. juna. Prijemni ispiti polagaće se u periodu od 29. juna do 5. jula. Prvi upisni rok završava se 20. jula, a drugi će se održati u septembru. Na… »

Repriza predstave „Opet plače, al’ sad od sreće“

Ritam grada Kg 22.06.2016
Prva repriza predstave „Opet plače, al’ sad od sreće“, koja je sinoć imala premijeru u Knjaževsko-srpskom teatru, na programu je večeras, od 20 časova. Predstava je rađena po tekstu Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, a igraju… »

Maloletnici uhvaćeni na delu u trafici

Ritam grada Kg 22.06.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su noćas, sat i po posle ponoći, efikasnom intervencijom, u naselju Vašarište u Kragujevcu, zatekli dvojicu maloletnika u kiosku koji su prethodno obili. Oni su zatečeni u trenutku dok su u… »

Sutra počinje „Arsenal fest“

Ritam grada Kg 22.06.2016
Šesti „Arsenal fest“, na prostoru Kneževog arsenala u Kragujevcu, počeće sutra, nastupom internacionalno priznatog, beogradskog hora Viva Vox, na glavnoj bini, od 20.30 sati. Na Main stage-u će se zatim naći Bajaga i Instruktori, kojima će ovo… »

Muško veče uz „Dan nezavisnosti“

Ritam grada Kg 22.06.2016
Novi nastavak kultnog filma „Dan nezavisnosti: Nova pretnja“ 3D, sutra, od 20 časova, biće premijerno prikazan u okviru još jednog Men`s night događaja, u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza. Pripadnike jačeg pola koji se odluče da pogledaju… »