Izvor: RTS arhiva vesti 22.06.2016

Lopandić negoduje zbog opoziva

RTS 22.06.2016
Dosadašnji ambasador Srbije pri EU Duško Lopandić smatra da je do njegovog opoziva došlo ishitreno i mimo uobičajene procedure, bez konsultacija i razmatranja objektivnih okolnosti onoga što se dogodilo. Do opoziva je došlo u periodu tehničke… »

Hogan: Letom za Njujork, Beograd postaje raskrsnica regiona

RTS 22.06.2016
Prvi let do Njujorka je početna tačka za nove destinacije "Er Srbije" na američki kontinent, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za RTS generalni direktor "Etihada" i potpredsednik Nadzornog odbora "Er Srbije" Džejms Hogan. Hogan veruje da je uspeh leta… »

Martinović na čelu Administrativnog odbora

RTS 22.06.2016
Za predsednika skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja izabran je šef poslanika SNS-a Aleksandar Martinović, a za njegovog zamenika izabran je Nenad Konstantinović iz SDS-a. Konstituisani i odbori za ustavna… »

Banatski Dvor, ubio trudnu devojku pa sebe

RTS 22.06.2016
Devojku staru 18 godina nožem ubio njen bivši dečko, koji se potom bacio pod automobil. Devojka je bila u drugom stanju, nezvanično saznaje RTV. Do ubistva i samoubistva došlo je noćas, u Banatskom Dvoru u opštini Žitište, javlja Radio-televizija… »

"Napreduje razmena podataka iz služžbenih evidencija"

RTS 22.06.2016
U opštinama i gradovima svakog dana sve više napreduje sprovođenje novih članova Zakona o opštem upravnom postupku, koji upravu obavezuju da više ne traži od građana podatke koje o njima ima, izjavila je u Nišu ministarka državne uprave i… »

Počele prijave - najveće gužžve na ETF-u i Pravnom fakultetu

RTS 22.06.2016
Prvog dana upisa na fakultete najveća gužva bila je na beogradskom Pravnom i Elektrotehničkom fakultetu, a budući brucoši kažu da im ti fakulteti nude širok spektar znanja i dobru mogućnost zapošljavanja. Elektronskim putem do sada je na ETF… »

Putin: Rusija mora da ojača svoju borbenu gotovost

RTS 22.06.2016
Vladimir Putin poručio je da Rusija mora da pojača svoju borbenu gotovost u trenutku kada NATO širi i pomera svoju infrastrukturu ka ruskim granicama. Optužio je Zapad da je odbacio njegov predlog o zajedničkoj borbi protiv globalnog terorizma, kao… »

Vučić: Moramo da menjamo stvari zbog budućih generacija

RTS 22.06.2016
Najvažnije pitanje kojim Vlada Srbije treba da se bavi, ukoliko želi da obezbedi budućnost mladima, jeste dualno obrazovanje, poručio je premijer Aleksandar Vučić, koji učestvuje na Drugom međunarodnom kongresu o strukovnom i profesionalnom… »

Vučić: Pomoć Švajcarske za uvođenje dualnog obrazovanja

RTS 22.06.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bernu da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja, o čemu je razgovarao sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder Amanom. Predsednik… »

Priznao da je pretio Stefanoviću

RTS 22.06.2016
Miloš M., koji je, tokom vikenda, uhapšen ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića, priznao je da je pretio ministru i osuđen je na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, prenela je N1. Po isteku policijskog zadržavanja od 48 sati i… »