Izvor: RTV arhiva vesti 22.06.2016

MSP: Lopandić nije obavestio o izložbi o Stepincu

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da opozvani ambasador Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu Duško Lopandić nije obаvestio nadležno ministаrstvo, niti drugu državnu instituciju, o orgаnizovаnju izložbe o Alojziju… »

Prva tri leta Er Srbije do Njujorka rasprodata

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - Avion Erbas A330 kompanije Er Srbije koji će od sutra otvoriti direktnu liniju od Beograda do Njujorka poneo je naziv "Nikola Tesla''. Biće to prvi let od srpske prestonice do Njujorka posle 24 godine. Predstavnici kompanije kažu da su karte… »

Izabrani članovi skupštinskih odbora

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas članove i zamenike članova u 19 stalnih odbora i Odboru za prava deteta, koje je posebno radno telo, a konstituisani su i odbori koja su neophodni da bi se stvorili uslovi za usvajanje zakona i izbor vlade… »

Ubistvo i samoubistvo u Banatskom Dvoru

RTV 22.06.2016
ZRENJANIN - Noćas se u Banatskom Dvoru u opštini Žitište dogodilo ubistvo i samoubistvo. Kako Radio-televizija Vojvodine nezvanično saznaje, mlađu ženu nožem je izbo mlađi muškarac. Prema istim nezvaničnim informacijama, život je izgubila… »

Do kraja godine još 7.000 ljudi manje u javnom sektoru

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da bi do kraja ove godine trebalo da bude otpušteno još 6.000 do 7.000 ljudi. 584. "Sada je pažnja usredsređena na to da ovo što smo uradili održimo, malo… »

Počeo upis na fakultete

RTV 22.06.2016
NOVI SAD, BEOGRAD - Danas počinje upis na fakultete u Srbiji. Prijem dokumenata na Univerzitetu u Novom Sadu trajaće do petka 24. juna. Istraživanja pokazuju da budući studenti kao prethodnih godina najviše žele da studiraju medicinu i informacione… »

SPS čeka Vučićev poziv

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić rekao je danas da nije bilo novih razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem i da socijalisti očekuju njegov poziv. Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi… »

Vučić: Pomoć Švajcarske oko dualnog obrazovanja

RTV 22.06.2016
BERN - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bernu da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja, o čemu je danas razgovarao sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder Amanom… »

Uslovna kazna zbog pretnje ministru

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - Miloš M, koji je tokom vikenda uhapšen ispred kuće Nebojše Stefanovića, priznao je da je pretio ministru unutrašnjih poslova i osuđen je na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, prenela je televizija N1. Po isteku policijskog… »

"NATO ne bi mogao da odbrani Baltik od Rusije"

RTV 22.06.2016
BERLIN - NATO snage trenutno ne bi mogle da zaštite baltičke zemlje od napada Rusije, ocenio je danas komandant američkih kopnenih vojnih snaga u Evropi general Ben Hodžis. On je za nemački "Cajt" rekao da je saglasan sa procenom vojnih analitičara… »