Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 22.06.2016

Miloš čuva istoriju Čarapana

Večernje novosti 22.06.2016
Dok traži posao u struci mladi inženjer počeo da istražuje prošlost svoje porodice i kruševačkog kraja. Prikuplja stara dokumenta, fotografije i zanimljive događaje. Pokrenuo fejsbuk-stranicu. OTKAKO je diplomirao, Miloš Stojadinović (26)… »

Prosjačenje i deca traže po koji gvozdenjak

Večernje novosti 22.06.2016
Od početka godine novosadska policija ispisala 45 prekršajnih prijava zbog prosjačenja u gradu. Među 32 siromašnih koji su čekali milostinju, čak 12 maloletnika. UPIJAJUĆI prve jutarnje zrake junskog sunca, starica u zimskoj odeći i sa maramom na… »

Turci švercuju evro

Večernje novosti 22.06.2016
Pirotski Prekršajni sud, od početka godine oduzeo 600.000 evra i mnoštvo razne robe. Prenose i vijagru, nakit... Od oduzete robe inkasirano 10 miliona dinara. PIROTSKI Prekršajni sud, od početka godine oduzeo je 600.000 evra, od nemačkih državljana… »

Vrhunski lekar leči mališane

Večernje novosti 22.06.2016
Mirjana Miljković, prva žena doktor nauka u leskovačkoj bolnici. RADEĆI na prvoj studiji u Srbiji koja se bavi procenom uticaja relativno skoro otkrivenih hormona, leptina i grelina, i tiroidne funkcije na tip ishranjenosti dece i adolescenata prim… »

Čeka se na Apelacioni sud

Večernje novosti 22.06.2016
"Novi Sad gas" i dalje je društveno preduzeće, njegova privatizacija još na dugom štapu. Spor oko vlasništva nalazi se pred sudom. Za kupovinu zainteresovano 15 kupaca. SUDSKI spor kojim se utvrđuje udeo državne imovine u Društvenom preduzeću… »

Poverioci mogu po svoje

Večernje novosti 22.06.2016
Privredni sud stopirao reorganizaciju firme “Vojvodinaput - Zrenjanin”. Umesto 45 dana, preganjanje oko usvajanja UPPR trajalo tri godine! PUNE tri godine prezaduženo akcionarsko društvo “Vojvodinaput - Zrenjanin”, iz sastava “Dunav grupe”… »

Kvrgava koža i u Trgovištu, zaraženo više od dvadeset grla stoke

Večernje novosti 22.06.2016
Na gotovo svim delovima opštine Trgovište evidentirana je kod stoke bolest kvrgave kože koja se, po procenama nadležnih proširila iz susedne opštine Bosilegrad, a do danas je zaraženo više od dvadeset krava i goveda. Na gotovo svim delovima… »

Mirovićev odabrani tim

Večernje novosti 22.06.2016
Predstavljamo čelne ljude 12 sekretarijata Pokrajinske vlade, od kojih će osam voditi SNS. Najviše ekonomista i pravnika, zatim lekara, i po jedan kompozitor i odbojkaš. ZA najbliže saradnike u novoizabranoj Pokrajinskoj vladi koju će predvoditi u… »

Četiri godine u mraku

Večernje novosti 22.06.2016
Porodici Vojinović ni po konačnoj presudi ne daju struju. U stanu čuva teško bolesnu i nepokretnu suprugu. SVILAJNAC - Ravno je četiri godine kako Dragiša Vojinović, nemački penzioner, u svom stanu ne može da koristi električnu energiju, koju… »

Pomoć stiže i iz Amerike

Večernje novosti 22.06.2016
Akcija za pomoć bolesnom ocu i sinu koji žive u trošnom domu u selu Mojsinje kod Stalaća. MOJSINjE - Nadničari Radivoje (56) i Dušan Gvozdenović (27), otac i sin koji u teškim uslovima žive u zabačenom selu Mojsinje kod Stalaća dobili su nadu… »