Kultura arhiva vesti 22.06.2016

„Krokodil” u Beogradu i Nišu

Politika 22.06.2016
Osmo izdanje književnog festivala Krokodil pod nazivom „Krokodil na putu oko sveta” biće održan u petak i subotu 24. i 25. juna na već dobro poznatom prostoru otvorenog amfiteatra ispred Muzeja istorije Jugoslavije u Botićevoj 6 na Dedinju i 27… »

Mando, izvini! Bandović opleo po kolegama: Sačekajte, nesrećo, sačekajte da bol prođe!

Kurir 22.06.2016
Glumac Ljubomir Bandović, ogorčen načinom na koji se pojedine njegove kolege ponašaju i koriste ime pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, koji je iznenada, na sceni, dok je igrao u predstavi "Petar Pan", preminuo, objavio je na Fejsbuku "za… »

Dolazi na mandino mesto: Evo ko je novi direktor pozorišta nakon tragedije

Kurir 22.06.2016
Nakon smrti direktora pozorišta ”Boško Buha”, slavnog glumca Milorada Mandića Mande Skupština grada Beograda imenovala je novog vršioca te funkcije. Za novog direktora imenovan je dramaturg i scenarista Igor Bojović. Skupština grada usvojila je… »

Reči lete, knjige ostaju: Sajam u Andrićgradu

B92 22.06.2016
Pod sloganom "Reči lete, knjige ostaju", od 25. juna do 10. jula biće održan Prvi sajam knjiga u Andrićgradu, koji organizuju Andrićgrad, Andrićev institut i Beogradski sajam, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Na Vizajntijskom trgu… »

Retrospektiva filmova Bate Živojinovića u Kinoteci

Blic 21.06.2016
U znak sećanja na nedavno preminulog, velikog glumca Velimira Batu Živojinovića, u Jugoslovenskoj kinoteci će biti priređena retrospektiva filmskih ostvarenja u kojima je ostvario neke od najvažnijih uloga. Program počinje sutra projekcijom filmova… »

Otvoren Belef

RTV 22.06.2016
BEOGRAD - 25. Beogradski letnji festival Belef, u okviru koga je posetioce pripremljen raznovrstan kulturni program, večeras je svečano otvorio gradski menadžer Goran Vesić poručivši da je taj festival postao brend Beograda. "Ovaj jedinstveni… »

Lazaru Ristovskom nagrada za doprinos glumi

B92 22.06.2016
Glumcu Lazaru Ristovskom sinoć je na 24. Međunarodnom filmskom festivalu "Art film fest" u Košicama, u Slovačkoj, uručena prestižna nagrada "Actor's Mission Award" za izuzetan doprinos umetnosti glume. Posebna zanimljivost je da mu je nagradu… »

Otvoren 5. Beogradski festival evropske književnosti

Press 22.06.2016
Otvaranjem izložbe radova Ivane Ristić "S jeseni, kada počnu vetrovi", nastalim po motivima priča Danila Kiša iz knjige "Rani jadi", sinoć je počeo 5. Beogradski festival evropske književnosti u Domu omladine Beograda. Foto:B92.net Otvarajući… »

Ex Teatar Fest od 24. do 26. juna u Pančevu

B92 22.06.2016
Od 24. do 26. juna u organizaciji Doma omladine Pančevo, 45. put biće održana manifestacija "Ex teatar fest", koja za cilj ima promociju eksperimentalnog teatra i teatarskih formi. Decenijama unazad Dom omladine Pančevo uspešno sarađuje sa… »

Eko Dox: Od ličnog do globalnog aktivizma za bolje sutra

RTV 22.06.2016
PALIĆ - Program "Eko Dox" 23. Festivala evropskog filma Palić predstaviće po izboru selektora Igora Toholja relevantne dokumentarne filmove na ekološke teme čiji su snaga i sugestivnost "zarazni" i podstiču na angažovano delanje, najavili su danas… »