Politika arhiva vesti 22.06.2016

Smenjeni Lopandić i Marić

Večernje novosti 22.06.2016
Ambasador Duško Lopandić, šef stalne Misije Srbije pri Evropskoj uniji u Briselu, smenjen je odlukom Vlade Srbije, potvrđeno je "Novostima" u Ministarstvu spoljnih poslova. MSP: Lopandić nije obavestio o izložbi o Alojziju Stepincu. AMBASADOR Duško… »

Obračun u skupštini posle podele odbora

Politika 22.06.2016
Vojislav Šešelj sporio izbor Igora Bečića u Odbor za kontrolu službi bezbednosti zbog „njegove lažne fakultetske diplome”, a Aleksandar Martinović mu uzvratio da je čitao neka dokumenta po kojima je lider radikala bio saradnik Službe… »

Dačić o Vučiću: Čekamo poziv

B92 22.06.2016
Beograd -- Lider SPS Ivica Dačić rekao je da nije bilo novih razgovora sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem i da socijalisti očekuju njegov poziv. Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je nedavno održan prvi sastanak… »

PKS: Za uvođenje dualnog obrazovanja u škole neophodan zakon

Blic 22.06.2016
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je preduslov za uvođenje dualnog obrazvanja u školski sistem Srbije uspostavljanje novog regulatornog okvira, saopštila je danas PKS. Čadež je na međunarodnom kongresu srednjeg… »

Vučić u Švajcarskoj: Računamo na vašu pomoć za uvođenje dualnog obrazovanja

Blic 22.06.2016
Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Bernu da Srbija računa na pomoć Švajcarske u reformi obrazovnog sistema i uvođenju dualnog obrazovanja, o čemu je danas razgovarao i sa predsednikom te zemlje Johanom Šnajder… »

Skupština grada: Rasprava o Savamali, komunalcima, vrtićima, lokalima

Blic 22.06.2016
Sednica Skupštine grada Beograda počela je minutom ćutanja za preminulog glumca Milorada Mandića Mandu, koji je bio kultna ličnost Beograda i direktor pozorišta "Boško Buha". Na samom početku, Balša Božović, čelnik gradskog odbora DS… »

Miščević: Ne vidim da je otvaranje poglavlja neizvesno

Dnevnik 22.06.2016
Šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević izjavila je danas da otvaranje poglavlja 23 i 24 do kraja juna nije dovedeno u pitanje. "Ne vidim da je otvaranje poglavlja dovedeno u pitanje. U Briselu svi nastoje da dođe do otvaranja… »

Ambasador Li preneo zahvalnost predsednika Sija Nikoliću

Politika 22.06.2016
Ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang preneo je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je od predsednika Si Đinpinga dobio zadatak da odmah krene u realizaciju svih projekata koji su dogovoreni tokom posete. Ambasador je preneo i izraze duboke… »

Ps: DSS-u dobra zaštita Srba samo kad je na vlasti

Blic 22.06.2016
Zaštita Srba i interesa Srbije diplomatijom nije ni lažna ni pogrešna, saopštio je danas Pokret socijalista povodom izjave lidera Demokratske stranke Srbije Sande Rašković Ivić povodom susreta mandatara za sastav nove vlade Aleksandra Vučića i… »

Posle nevremena, stižu paklene vrućine: Sutra 35 stepeni, a u petak opet oluja!

Kurir 22.06.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra ujutro ponegde biti kratkotrajna magla, a u toku dana pretežno suncano i toplo sa najvišeom dnevnom temperaturom do 35 stepeni. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne i uvece očekuje se lokalni… »