Regioni arhiva vesti 22.06.2016

Vrhunski lekar leči mališane

Večernje novosti 22.06.2016
Mirjana Miljković, prva žena doktor nauka u leskovačkoj bolnici. RADEĆI na prvoj studiji u Srbiji koja se bavi procenom uticaja relativno skoro otkrivenih hormona, leptina i grelina, i tiroidne funkcije na tip ishranjenosti dece i adolescenata prim… »

Katarini bolje nakon prve intervencije u Istanbulu

Blic 22.06.2016
Katarina Ilić (21), studentkinja iz Čitluka kod Kruševca, kojoj je dijagnostikovana retka vrsta tumora na jetri, oseća se bolje posle prve intervencije u klinici „Acibadem“ u Istanbulu. Katarina je u Tursku otputovala u nedelju, a prva… »

Brčko ostalo bez đaka! Ukinut im i prijemni ispit već 9 godina!

Srbija danas 22.06.2016
Pri upisu osnovaca u srednje škole na području Brčko distrikta ni ove, a ni naredne školske godine, se neće polagati prijemni ispit za srednju školu, rekao je šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Boško Stojković. Naime, zbog premalog… »

Svečano otvoren modernizovan pogon u Belorečkom peščaru

Kolektiv 22.06.2016
Odgovoran partner za visokokvalitetne minerale. Od kada je Belorečki peščar privatizovan (2011. godine) uloženo četiri miliona evra u osavremenjavanje tehnološkog procesa, ugradnju nove opreme i mehanizacije. – Želimo da postanemo prepoznatljivi… »

Nagrade opštine Čajetina za srpske vitezove

Glas Zapadne Srbije 22.06.2016
Čajetina - Vidovdanske kulturne svečanosti koje se održavaju pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor, ove godine, biće održane u subotu, na kojima će biti uručena priznanja Vidovdanski vitez. Svečana… »

Uobičajen broj intervencija Hitne pomoći

RT Kragujevac 22.06.2016
Broj intervencija ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji se dnevno kreće između 60 i 70, uobičajen je za ovo doba godine. Promenljivo i sparno vreme najmanje prija hroničnim srčanim bolesnicima i astmatičarima, koji se ovih dana najčešće… »

Ponovo radi šabački KOŠ klub

RTS 22.06.2016
Poznato šabačko mesto za rekreaciju, ponovo je otvoreno. Čuveni KOŠ klub, potpuno je renoviran. Posle petnestak godina, teren u centru grada ponovo će biti mesto okupljanja sportista i rekreativaca. Objekat je vlasništvo grada i pripadaće svim… »

Počeo upis na fakultete

RT Kragujevac 22.06.2016
Prijavljivanje kandidata za upis na fakultete kragujevačkog Univerziteta počeo je danas i trajaće do 24. juna. Sudeći prema interesovanju, najveća borba za indekse vodiće se na Medicinskom fakultetu, gde za jedno mesto konkuriše po četri… »

Ukraden deo krova sa užičkog pozorišta

RTS 22.06.2016
Nepoznati lopovi, verovatno pod okriljem nevremena za vikend, sa krova užičkog Narodnog pozorišta koje se nalazi u centru grada, skinuli su i odneli oko 200 kvadrata bakarnog lima. Sa krova užičkog Narodnog pozorišta nepoznati lopovi odneli su oko… »

Skupština grada Vranja u znaku smenjivanja direktora, JS podržava vlast

Jug press 22.06.2016
VRANJE Druga sednica Skupštine grada Vranja neuobičajeno je kratko trajala i prošla je u znaku smenjivanja i imenovanja direktora javnih preduzeća. Najveće iznenađenje je predstavljalo ponašanje odbornika Jedinstvene Srbije koja je sa sedam mandata… »