Svet arhiva vesti 22.06.2016

Putin: Rusija će odgovoriti na agresivnost NATO-a

Al Jazeera 22.06.2016
Sjeveroatlantski savez jača agresivnu retoriku i svoje agresivne akcije u blizini naših granica, kaže ruski predsjednik. Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da "NATO pojačava svoju agresivnu retoriku", pa je "Rusija prinuđena poduzeti… »

Američki general: NATO ne bi mogao da odbrani Baltik od Rusije

RTS 22.06.2016
NATO snage trenutno ne bi mogle da zaštite baltičke zemlje od napada Rusije, ocenio je komandant američkih kopnenih vojnih snaga u Evropi, general Ben Hodžis. Ističe da su tokom nedavnih vojni vežbi u Poljskoj uočeni brojni nedostaci. Hodžis je za… »

Balkanski lideri mole Britaniju da ne ide iz EU

EurActiv 22.06.2016
Dok se Britanija sprema da 23. juna na referendumu odluči da li ostaje ili izlazi iz EU, zemlje jugoistočne Evrope strahuju kako će eventualni "razvod" uticati na njihovo stremljenje briselskom klubu. Kako se u vezi izlaska Britanije iz EU (Bregzita)… »

Junker bez milosti: Nema pregovora posle Bregzit, ako si izašao - izašao si

Blic 22.06.2016
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker neće podneti ostavku ukoliko na sutrašnjem referendumu pobedi opcija za izlazak Britanije iz EU - rekao je njegov portparol Margaritis Šinas. Šinas je naveo da Junker nije imao veću ulogu u kampanji u… »

Severna Koreja ispalila dve moćne rakete

RTV 22.06.2016
SEUL - Severna Koreja je jutros ispalila dve moćne balističke rakete "Musudan" srednjeg dometa, ali lansiranje jedne nije uspelo, saopštile su američke i južnokorejske vojne vlasti. To su peti i šeti pokušaj lansiranja takve rakete od aprila. Pet… »

Umor vozača odveo pet putnika u smrt?

Večernje novosti 22.06.2016
Ispituju se uzroci prevrtanja turističkog autobusa kod Aleksinca. AUTOBUS slovačke turističke agencija "Eolus", koji se u utorak ujutru prevrnuo na šestom kilometru od Aleksinca, veštači se kako bi se utvrdili razlozi stravične nesreće. Proveru… »

Srbin vozio hladnjaču i čuo lupanje - umesto lubenica...

B92 22.06.2016
Atina -- Policija u Grčkoj saopštila je da je u kamionu hladnjači koji je prevozio lubenice u Italiji otkriveno sedam tinejdžera iz Avganistana. Migranti uzrasta između 15 i 17 godina otkriveni su u blizini grčkog grada Mesolongi kada ih je vozač… »

Zabranjene sindikalne demontracije u Parizu

Novi magazin 22.06.2016
Francuske vlasti zabranile su sutrašnje sindikalne demonstracije u Parizu protiv reforme zakona o radu, strahujući zbog mogućeg nasilja kojeg je bilo na prethodnim demonstracijama. To je prva zabrana neke sindikalne manifestacije u Francuskoj za… »

London: Burna debata uoči referenduma

Al Jazeera 22.06.2016
Gradonačelnik Londona Sadiq Khan je je kazao da oni koji podržavaju Brexit 'prepadaju ljude govoreći laži'. Kampanja uoči referenduma o članstvu Velike Britanije u Evropskoj uniji na samom je vrhuncu. Ankete pokazuju da je trka tijesna, dok… »

Ubijen jaguar koji je učestvovao u Olimpijskoj ceremoniji

Blic 22.06.2016
U brazilskom gradu Manaus je ubijen jaguar koji je prethodno učestvovao u ceremoniji nošenja olimpijske baklje, saopštila je danas brazilska vojska. Ženka jaguara zvana Džuma je nakon ceremonije u ponedeljak u zoološkom vrtu u Manausu pobegla od… »