Arhiva vesti » petak 24. jun 2016

Hladni Nemci: Izađite brzo, vreme za novu Evropu

B92 24.06.2016
B92: Hladni Nemci: Izađite brzo, vreme za novu Evropu
Berlin -- Nemačka će voditi Evropu u nekom novom smeru, a njeni zvaničnici prilično hladno reaguju na "bregzit" i požuruju Britance da urade ono što su izglasali. "Ovo jeste udarac, ali moramo da budemo staloženi i mirni, da analiziramo situaciju i da ne žurimo", rekla je kancelarka Angela... »

Beogradska berza: Trgovanje proteklo u senci Brexit-a, ali bez većih posledica

Gde investirati 24.06.2016
Poslednji dan u sedmici na globalnim tržištima protekao je u senci britanskog referenduma, pa su i indeksi Beogradske berze zabeležili negativne vrednosti. Belex15 izgubio je 1,8% i zatvorio nedelju na 608 poena, a ukupan promet na trgovanju iznosio je skromnih 15,2 miliona RSD (0,12 miliona... »

Kad, kako i koliko će Britanija "izlaziti"...?

RTV 24.06.2016
RTV: Kad, kako i koliko će Britanija "izlaziti"...?
BRISEL - Kad, koliko dugo i kako će zapravo Britanija i formalno "izlaziti" iz Evropske unije, u skladu sa odlukom na referendumu? Mehanizam izlaska iz Evropske unije regulisan je prvi put tek 2009, Lisabonskim sporazumom, odnosno članom 50 tog sporazuma. Taj član definiše uslove dobrovoljnog... »

Reakcije iz Srbije o bregzitu: Šešelj: Glogov kolac u srce EU; Dačić: Mi nastavljamo evropski put

Blic 24.06.2016
Odluka britanskog naroda na referendumu nema nikakve veze kada je reč o političkom putu Srbije, Srbija treba da nastavi evropski put i radi svoj deo posla, poručio je danas ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić, dodajući da je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za... »

Srbija ostaje na evropskom putu

Beta 24.06.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija, nakon izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, nastaviti svoj evropski put i dodao da će Vlada uspeti da sačuva punu ekonomsku i finansijsku stabilnost zemlje. "Vlada Srbije, u skladu sa poverenjem gradjana Srbije izraženim na... »

Evropski desničari takođe žele referendum o izlasku iz EU

Nova ekonomija 24.06.2016
Ubrzo nakon objavljivanja rezultata britanskog referenduma oglasili su se i lideri pojedinih evropskih desničarskih partija sa zahtevima za istim glasanjem. Liderka francuskog desničarskog Nacionalnog fronta pozdravila je rezultate i istakla da želi sličan referendum i u Francuskoj. "Pobeda za... »

Odbojkašice Srbije pobedile Rusiju na Gran priju

Beta 24.06.2016
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas posle preokreta Rusiju sa 3:2 u setovima (23:25, 25:27, 25:21, 25:20, 15:12), u utakmici prvog kola I grupe trećeg vikenda Gran prija u Kjotou. Srbiju su do pobede predvodile Jelena Nikolić, Stefana Veljković i Bianka Buša sa po 15... »

Zagorac izabran kao 35. pik na draftu Boston Seltiksa

Beta 24.06.2016
Američki košarkaški klub Boston izabrao je igrača Mega Leksa Radeta Zagorca kao 35. pika na noćašnjem draftu NBA lige u Bruklinu. Zagorac je izabran u drugoj rundi kao 35. pik Bostona, ali će biti prosledjen u Memfis. Osim Zagorca na draftu su izabrana još dvojica igrača Mege, Francuz... »

Mažić sudi Mađarska - Belgija

Press 24.06.2016
Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić deliće pravdu na utakmici između Mađarske i Belgije u osmini finala prvenstva Evrope u Francuskoj. foto: tanjug.rs Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić deliće pravdu na utakmici između Mađarske i Belgije u osmini finala prvenstva Evrope u Francuskoj.... »

Za tri godine rada u „Fijatu” – 4.800 evra

Politika 24.06.2016
Popis radnika koji budu želeli dobrovoljno da napuste fabriku u Kragujecu počeće u ponedeljak. Kragujevac – Uspeli smo da se izborima za maksimum koji je bio moguć u ovom trenutku, pa će radnici „Fijata“ koji se opredele za dobrovoljni odlazak iz kompanije dobiti daleko veće otpremnine... »

©2019 Netmark d.o.o.