Društvo arhiva vesti 29.06.2016

Glupanderi: Ukidaju deci informatiku u 21. veku!

Kurir 29.06.2016
Nacionalni savet prosvete nije prihvatio predlog ministarstva da ovaj predmet postane obavezan od petog do osmog razreda, iako bi im se to najviše isplatilo. U 21. veku u srpskim školama deci se ukida rad na računaru! U eri u kojoj bez kompjutera ne… »

Vidovdan obeležen u Parlamentu VB nakon sto godina

B92 29.06.2016
London -- Jedan od najvećih srpskih praznika, Vidovdan, obeležen je juče u Parlamentu Velike Britanije, prvi put nakon sto godina, saopštio je Srpski siti klub iz Londona. Događaj su organizovali Ambasada Republike Srbije u Londonu i Srpski savet… »

U četvrtak veoma toplo, 33 stepena: Evo kakvo nas vreme očekuje narednih 7 dana

Kurir 29.06.2016
BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo vreme sa temperaturom od najviše 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Duvaće slab, promenljiv vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 14 do 20 stepeni, a najviša… »

MUP: Bezbednosna situacija u Srbiji redovna

B92 29.06.2016
Beograd -- Bezbednosna situacija u Srbiji, nakon terorističkih napada u svetu, redovna je a svi nadležni državni organi preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti. To je izjavio zamenik načelnika Službe za borbu protiv terorizma i… »

Mogerini: Proširenje kao strateška investicija Evrope

RTS 29.06.2016
Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini, predstavila je evropskim liderima okupljenim u Briselu Globalnu strategiju EU za spoljnu politiku i bezbednost, u kojoj se između ostalog iznosi da je širenje EU "strateška… »

SANU će nastaviti da služi društvu i državi kako zna i ume

Politika 29.06.2016
I naše polupismene megdandžije, koje su pravile ovu državu, imale svest o potrebi i kulture i prosvete i dovodile pismene i ozbiljne ljude u meri u kojoj su znali i mogli. Srpska akademija nauka i umetnosti ove 2016. podsećaće na činjenicu da je pre… »

Dan Dunava posvećen očuvanju reke

RTV 29.06.2016
NOVI SAD - Danas se obeležava Dan Dunava, koji za cilj ima podizanje svesti za očuvanje te reke i poziv na racionalnu upotrebu vodenih resursa. Obeležava se u 14 zemalja, između ostalih i u Srbiji. Istraživali smo, koliko se kod nas vodi računa o… »

Mihajlovićeva o novoj Vladi: Volela bih isti posao

B92 29.06.2016
Beograd -- Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović rekla je da bi i u budućoj vladi volela da nastavi da radi posao koji je radila u prethodnom sastavu. Mihajlovićeva je imala funkcije potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i… »

Izvršenja: Još samo tri dana za "uterivanje" duga!

Večernje novosti 28.06.2016
Poverioci do četvrtka moraju da se opredele da li da im izvršenja radi izvršitelj ili sud. Najviše starih potraživanja imaju komunalna preduzeća, ali i radnici za plate, roditelji za alimentacije... SVI građani i preduzeća koji imaju stare… »

Nuncije Surijani: Još bolji odnosi Svete stolice i Srbije

RTS 29.06.2016
Prijem povodom "Papinog dana", kojim se obeležava treća godišnjica od kako je izabran papa Franja i 50. godišnjica od ponovne uspostave Nuncijature u Beogradu održan je večeras, a apostolski nuncije u Srbiji Lučano Surijani rekao je da mu je cilj… »