Izvor: BizLife arhiva vesti 29.06.2016

Izjava dana: Samo vi polako, gospodo iz Nacionalnog prosvetnog saveta

BizLife 29.06.2016
Pomoćnik ministra prosvete Snežana Marković povodom neopravdanog straha i opreznosti Nacionalnog prosvetnog saveta koji nije usvojio da informatika od septembra postane obavezni predmet. „Na sednici je provejavao neopravdani strah da škole neće… »

Srbija štiti mleko, uprkos pritiscima Brisela

BizLife 29.06.2016
Ograničenja na uvoz mlečnih prerađevina iz Evropske unije ostaju i posle 30. juna. Iz Brisela stižu pritisci da se ukinu ove zabrane, pišu Novosti. Kako Novosti saznaju, Vlada će najverovatnije mere zaštite domaće proizvodnje mleka produžiti i… »

Šestogodišnjem „Jutjub kuvaru“ 2.000 dolara od Fejsbuka (video)

BizLife 29.06.2016
Foto: printscreen Društvena mreža Fejsbuk (Facebook) platila je šestogodišnjem dečaku 2.000 dolara za autorska prava, kako bi mogla da koristi jedan od njegovih snimaka. Šestogodišnji Nihal Radž iz Indije postao je popularan, pošto je na Jutjubu… »

Hitno uvode evro zbog Brexita?

BizLife 29.06.2016
Osam zemalja članica Evropske unije koje ne koriste evro kao zvanično sredstvo plaćanja možda će zbog Brexita morati hitno da uvedu zajedničku evropsku valutu, piše Daily Express. Danska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska i… »

Guglu prete nove kazne EU

BizLife 29.06.2016
Kompanija Gugl suočava se sa novim kaznama Evropske unije, ovog puta zbog poslovanja s oglašavanjem, kazali su upućeni izvori za agenciju AFP. Poverenica EU za tržišnu konkurenciju Margeta Vestager mogla bi već u avgustu da otvori dve nove istrage… »

Apr: Privreda u plusu, zaposlenost u porastu

BizLife 29.06.2016
Privreda Srbije je u 2015. godini poslovala sa dobitkom, zaključeno je na konferenciji organizovanoj u Agenciji za privredne registre, gde je objavljeno istraživanje na osnovu finansijskih izveštaja preduzeća u Srbiji. Istraživanje urađeno na osnovu… »

Sva dokumenta samo uz ličnu kartu

BizLife 29.06.2016
Građani će ubuduće samo s ličnom kartom moći da vade nova dokumenta, izjavila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički, naglasivši da gradske uprave više nemaju prava da od građana traže podatke koje već imaju u… »

Putin zapadu produžio sankcije do 2017.

BizLife 29.06.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je sankcije na uvoz hrane do kraja 2017. godine zapadnim zemljama koje su Rusiji prethodno uvele ekonomske sankcije zbog pripajanja Krima. Premijer Dmitrij Medvedev je krajem maja najavio da će predložiti… »

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu

BizLife 29.06.2016
Kompanija NIS predstavila je danas Izveštaj o održivom razvoju za 2015. godinu, koji je u skladu sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI). Prema ovim pravilima, Izveštaj NIS-a je… »

Kostić ulazi u strateško partnerstvo sa vodećim proizvođačem šećera u Evropi

BizLife 29.06.2016
Kompanija MK Group, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, je danas potpisala predugovor o strateškom partnerstvu sa Agranom AG iz Austrije. Kompanija Agrana je regionalni lider u proizvodnji šećera, a deo je najvećeg proizvođača šećera u Evropi… »