Izvor: Gde investirati arhiva vesti 29.06.2016

Bombaški napad na aerodrom u Istanbulu, sumnja se na ISIS

Gde investirati 29.06.2016
Tokom samoubilačkih bombaških napada na međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu tokom večeri 29. juna, poginulo je 36, a 150 osoba je ranjeno. Neimenovani izvori iz turske policije sumnjaju da je Islamska država odgovorna za večerašnje bombaške… »

Lideri EU na sastanku bez Britanije, brz odgovor na Brexit

Gde investirati 29.06.2016
Lideri Evropske unije koji su se sastali u Briselu bez prisustva prestavnika Velike Britanije kako bi utvrdili “prava i obaveze” u budućoj vezi sa tom zemljom. Evropski lideri očekuju da potvrde da Velika Britanija mora da deluje brzo i da ne… »

Telefonski razgovor Putina i Erdogana, dogovoreno obnavljanje veza Rusije i Turske

Gde investirati 29.06.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan danas su razgovarali telefonom, prvi put od obaranja ruskog borbenog aviona Su-24, novembra prošle godine. Razgovor je trajao 40 minuta, a dvojica predsednika izrazila su… »

Cene nafte porasle blizu nivoa 50 dolara

Gde investirati 29.06.2016
Cene nafte u sredu su porasle više od dva odsto nakon što je objavljeno da su zalihe sirove nafte u Sjedinjenim Državama pale, šestu nedelju uzastopno. Cena barela “brent” nafte porasla je 2,47 odsto u odnosu na prethodno zatvaranje i trguje se za… »

Marko Đurić: Vučić da prekine komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir sa Srbijom

Gde investirati 29.06.2016
Potpredsednik SNS Marko Đurić zatražio je danas od predsednika te stranke i mandatara za sastav nove Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odmah prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim političarima koji ne žele mir i saradnju sa Srbijom, jer za… »

Naftna industrija Srbije za 15% povećala tržišni udeo od 2009. godine

Gde investirati 29.06.2016
Tokom prošle godine kompanija NIS je povećala obim prerade nafte za 6%, na 3,2 miliona tona, i zabeležila je rast prometa za 5% u odnosu na prethodnu godinu, rekao je generalni direktor NIS-a Kirill Kravchenko. Kravchenko je, na predstavljanju… »

Kostićev Sunoko potpisao predugovor sa austrijskom kompanijom Agrana

Gde investirati 29.06.2016
MK Group ulazi u strateško partnerstvo sa austrijskim proizvođačem šećera, skroba i voća, kompanijom Agrana. Kompanija MK Group je danas potpisala predugovor o strateškom partnerstvu sa Agranom AG iz Austrije. Kompanija Agrana je regionalni lider u… »

Zbog smrti šestoro dece Ikea povlači 29 miliona komoda

Gde investirati 29.06.2016
Posle smrti šestoro dece u Severnoj Americi kada su se delovi nameštaja prevrnuli preko njih, švedska kompanija Ikea objavila je da povlači 29 miliona komoda s fijokama. Kompanija koja proizvodi i prodaje opremu za kuću je prošle godine upozorila… »

Vladimir Kostić: Politika pojela život u Srbiji, postali smo društvo bez društva

Gde investirati 29.06.2016
Povodom obeležavanja 175 godina postojanja Srpske akademije nauka i umetnosti, predsednik ove organizacije Vladimir Kostić kaže da je čudno da su naše “polupismene megdandžije”, praveći ovu državu, imale svest o potrebi za kulturom i… »

Prvi američki hotel na Kubi nakon pola veka

Gde investirati 29.06.2016
Američki hotelski lanac Starwood hotels preuzeo je upravljanje nad jednim luksuznim hotelom u centru Havane. Tako je počeo da radi prvi američki hotel na Kubi od revolucije 1959. godine. Hotel Cuba Four Points, koji je sada u vlasništvu Starwoodovog… »