Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 29.06.2016

Prevencija bolesti kvrgave kože

RT Kragujevac 29.06.2016
Formiranje lokalnog Kriznog centra za praćenje sprovođenja mera zaštite stočnog fonda od zarazne bolesti nodularni deramtitis predstavlja preventivnu aktivnost, kaže Damjan Srejić član Gradskog veća za poljoprivredu. Prema njegovim rečima, na… »

Promovisani doktori nauka

RT Kragujevac 29.06.2016
U parku Rektorata Univerziteta u Kragujevcu svečano je promovisano 139 doktora nauka koji su u periodu od godinu dana, od maja prošle do maja ove godine odbranili doktorsku disertaciju na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu. U prisustvu porodice i… »

Neispravna voda na Šumaričkom jezeru

RT Kragujevac 29.06.2016
Kvalitet vode na jezeru u Šumaricama je nezadovoljavajući. To su pokazale poslednje analize Instituta za javno zdravlje i svrstale vodu sa ovog kupališta u 4 kategoriju. Nadležni iz Sportskog centra Park, poštuju podatke ovlašćene medicinske… »

Počinje primena novog Zakona o izvršenju

RT Kragujevac 29.06.2016
Svi građani i preduzeća koji imaju stare predmete moraju najkasnije do sutra da se u pisanoj formi izjasne da li žele da im izvršenje sprovede javni izvršitelj ili sud. U suprotnom, njihovi predmeti biće automatski obustavljeni. Ovakva odluka je… »

Nagrađena najlepša dvorišta

RT Kragujevac 29.06.2016
Manifestacija "Dani otvorenih dvorišta" u Kragujevcu okončana je dodelom priznanja u četiri kategorije. Žiri je imao veoma težak zadatak da odabere najuspešnije, jer je ove godine u takmičenju učestvovalo čak 78 domaćinstava. U Vlakči nadomak… »

Vidovdansko veče u Eparhijskom domu

RT Kragujevac 29.06.2016
Kolo srpskih sestara tradicionalno obeležava velike verske praznike a ovogodišnje Vidovdansko veče održano je u Eparhijskom domu. Članice Kola pozvale su brojne dobrotvore, saradnike, kragujevačke pesnike i građane Kragujevca kako bi obeležili… »

"Muzeji i kulturni pejzaž"

RT Kragujevac 29.06.2016
Spomen park "Kragujevački oktobar" je od ove godine ponovo član Međunarodnog saveta muzeja, koji pod pokroviteljstvom UNESK-a postoji od 1946. godine. Na 24. Generalnoj konferenciji Saveta, koja se od 3. do 9. jula održava u Milanu, memorijalni… »

Veče solo pesama

RT Kragujevac 29.06.2016
U Galeriji Narodnog muzeja veče solo pesama priredila je sopran Marina Trajković Bidžovski, kojoj ovo nije prvo gostovanje pred ovdašnjom publikom. Klavirska pratnja na koncertu Solo pesme i arije bio je Dušan Toroman. Na programu su bila dela… »