Arhiva vesti 04.07.2016

E, smeha - Britanci nam dozvoljavaju da pregovaramo o EU

Vesti online 04.07.2016
Bruneji su spremni da Srbija otvori nova poglavlja u pristupnim pregovorima za članstvo u EU... Pardon, ne Bruneji, nego isto takvi neki članovi Evropske unije poput njih... A, da, Velika Britanija je spremna za otvaranje poglavlja 23 u pregovorima… »

Mogerini: Rešeni smo da nastavimo s procesom proširenja

Beta 04.07.2016
Visoka predstavnica EU Federika Mogerini rekla je danas u Parizu da je njena poruka vrlo jasna, a ona je da je EU rešena da nastavi s procesom proširenja. Posle samita EU-Zapadni Balkan u Parizu, ona je rekla da je današnji sastanak došao u posebno… »

Srbija sigurna protiv Portorika

Beta 04.07.2016
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Portorika sa 87:81 (21:22, 20:9, 28:20, 18:30), u prvom kolu Grupe A Olimpijskog kvalifikacionog turnira. Selektor Srbije Aleksandar Djordjević pružio je šansu svim igračima… »

Privredna komora Srbije na Pariskom samitu

Kurir 04.07.2016
BEOGRAD - Privredna komora Srbije, sa komorama regiona - članicama Komorskog investicionog foruma, učestvovaće sutra u zvaničnom programu Samita o zapadnom Balkanu, koji se u okviru Berlinskog procesa, održava u Parizu. Prema rečima predsednika PKS… »

Pred Merkelovom problem zvani Junker?

RTS 04.07.2016
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker postaje problem kojim će nemačka kancelarka Angela Merkel morati uskoro da se pozabavi, navode izvori iz nemačkog kabineta. Junker je u poslednje vreme bio izložen kritikama iz više pravaca zbog svojih… »

Smajlović podnela ostavku u Politici

RTV 04.07.2016
BEOGRAD - Glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika Ljiljana Smajlović saopštila je danas da je podnela ostavku na tu funkciju u znak protesta jer je, kako je napisala, menadžmenta sprečava u samostalnom rukovođenju redakcijom. 525… »

Faraž: Posao sam obavio, Britanija će napustiti EU

RTS 04.07.2016
Lider Britanske nezavisne stranke (UKIP) i najveći zagovornik Bregzita Najdžel Faraž podneo je ostavku na mesto predsednika partije. Poručio je da je obavio svoj zadatak, istakavši da nikad nije želeo da mu politika bude jedini posao. Najdžel… »

Turska demantuje otvaranje baze Indžirlik za ruske avione

Novi magazin 04.07.2016
Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu demantovao je danas da je predložio otvaranje vojne baze Indžirlik za ruske avione koji učestvuju u operacijama u Siriji, dodavši da je Turska spremna za saradnju sa Rusijom u borbi protiv Islamske… »

Kovač: Blizu smo rešenja, otvaranje poglavlja u julu

RTS 04.07.2016
Ministar inostranih poslova Hrvatske Miro Kovač izjavio je u Parizu da je pitanje oko otvaranja poglavlja 23 u pristupnim pregovorima Srbije sa EU blizu rešenja, kao i da je uveren da će poglavlja biti moguće otvoriti još u julu. Komesar EU Johanes… »

Španci ostali bez selektora

Vesti online 04.07.2016
Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske napustio je tu funkciju, saopštio je Fudbalski savez Španije. Do razlaza između Španaca i selektora, koji ih je vodio do titule prvaka sveta u Južnoj Africi i šampiona Evrope u… »