Arhiva vesti » ponedeljak 04. jul 2016

Hrvatska potvrdila otvaranje poglavlja sa Srbijom

RTV 04.07.2016
RTV: Hrvatska potvrdila otvaranje poglavlja sa Srbijom
PARIZ - Komesar EU za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanes Han objavio je na Tviteru da je u Parizu danas imao dobar bilateralni sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i poručio da je Hrvatska dala saglasnost za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije o... »

Potpisan sporazum o osnivanju Kancelarije za mlade

Beta 04.07.2016
Lideri Zapadnog Balkana potpisali su danas na konferenciji u Parizu sporazum o osnivanju Kancelarije za saradnju mladih. Na konferenciji je ranije danas najavljena pomoć EU od 150 miliona evra za infrastrukturne i energetske projekte na Zapadnom Balkanu. Sporazum o osnivanju regionalne Kancelarije... »

Srbija sigurna protiv Portorika

Beta 04.07.2016
Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Portorika sa 87:81 (21:22, 20:9, 28:20, 18:30), u prvom kolu Grupe A Olimpijskog kvalifikacionog turnira. Selektor Srbije Aleksandar Djordjević pružio je šansu svim igračima večeras, a petorica njih su imali dvocifren... »

Han: Za projekte na Balkanu 150 miliona evra

RTV 04.07.2016
RTV: Han: Za projekte na Balkanu 150 miliona evra
Pariz - Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je danas da će EU obezbediti gotovo 150 miliona evra za infrastrukturne i energetske projekte u zemljama Zapadnog Balkana koje, kako je naveo, moraju da u potpunosti sprovedu reforme kako bi se povećala povezanost i konkurentnost regiona.... »

Velika Britanija se okreće Kini

Al Jazeera 04.07.2016
Britanski ministar finansija George Osborne najavljuje jačanje ekonomskih veza između Velike Britanije i Kine. Britanski ministar finansija George Osborne će uložiti više napora u učvršćivanju odnosa Velike Britanije s Kinom i planira do kraja godine organizirati još jednu trgovinsku... »

Ljiljana Smajlović podnela ostavku u Politici

N1 Info 04.07.2016
Glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika Ljiljana Smajlović podnela je ostavku na tu funkciju. “Moja ostavka je protest protiv menadžmenta koji sprečava glavnu urednicu u samostalnom rukovođenju redakcijom. Pretpostavljam da direkcija ne bi zauzela neprijateljski kurs prema listu i... »

Ankara, ipak, ne otvara Indžirlik za ruske avione?

Politika 04.07.2016
Kremlj: Nije bilo zvaničnih razgovora o korišćenju vojne baze. MOSKVA – Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da je Turska spremna da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv Islamske države, ali je rekao da nije izjavio da bi Ankara mogla da otvori za Moskvu svoju... »

Faraž se povukao sa čela UKIP-a

RTV 04.07.2016
RTV: Faraž se povukao sa čela UKIP-a
LONDON - Jedan od najvećih zagovornika Bregzita Najdžel Faraž izjavio je danas da će podneti ostavku na čelo evroskpetične stranke UKIP, pošto je postigao politički cilj da Britanija izađe iz Evropske unije. 417. Faraž je rekao da je "uradio svoj deo" posle referenduma na kojem su Britanci... »

Dačić: Srbija uradila sve za poglavlja 23 i 24

RTV 04.07.2016
RTV: Dačić: Srbija uradila sve za poglavlja 23 i 24
PARIZ - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Parizu da je Srbija uradila sve što se od nje tražilo u pristupnim pregovorima za otvaranje poglavlja 23 i 24 i da bi saglasnost za otvaranje poglavlja predstavljao pohvalu i ohrabrenje Srbiji za sve napore koje je učinila u... »

Nemci desetkovani pred polufinale

RTS 04.07.2016
RTS: Nemci desetkovani pred polufinale
Mario Gomez završio je učešće na Evropskom prvenstvu zbog povrede mišića, dok će polufinale sa Francuskom propustiti još Sami Kedira i Bastijan Švajnštajger, kao i suspendovani Mats Humels. Gomez je na turniru postigao dva gola, jedini je klasičan napadač u timu, a povredu zadnje lože... »

©2019 Netmark d.o.o.