Arhiva vesti 09.07.2016

Srbija u velikom stilu izborila plasman na Olimpijske igre

Beta 09.07.2016
Košarkaška reprezentacija Srbije na impresivan način se plasirala na Olimpijske igre, pošto je u subotu uveče u Beogradu, u finalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira ubedljivo pobedila Portoriko sa 108:77 (37:11, 23:16, 22:29, 26:21). Portoriko je… »

Od besanih noći do isceljenog srca: Najveća svih vremena

B92 09.07.2016
U pohodu na kalendarski Gren slem zaustavila je Roberta Vinči, u Australiji je kobna bila Kerber, a Garbinje Mugurusa počistila ju je u finalu Rolan Garosa. Da li Serena Vilijams ’pod stare dane’ ne može da se izbori sa pritiskom, utoliko većim… »

Bratunac: Obilježena godišnjica stradanja Srba iz regije Birač

Slobodna Evropa 09.07.2016
Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Vojničkom groblju u Bratuncu, odata je pošta za 3.267 Srba iz regije Birač, stradalih u proteklom ratu. Centrani skup održan je u centru grada, uz prisustvo nekoliko hiljada građana regije. Milorad Dodik… »

Rusija odgovorila proterivanjem dvojice američkih diplomata

Dnevnik 09.07.2016
MOSKVA: Ruske vlasti su danas saopštile da su proterale dvoje američkih diplomata, kao odgovor na to što je zvanični Vašington proterao. dva ruska zvaničnika zbog napada ruskog policajca na američkog diplomatu u junu u Moskvi. "Nakon njihovog… »

EK: Istraga zbog sumnje na damping cene čelika iz Srbije

RTS 09.07.2016
Evropska komisija pokrenula je istragu protiv Srbije i još četiri zemlje zbog optužbi za damping cene čelika, objavljeno je na sajtu EK. Nedelju dana nakon što je kineska kompanija "Hestil" i zvanično preuzela Železaru Smederevo, Evropska komisija… »

Litvanska "čelična lejdi" omekšala stav po pitanju Moskve

Novi magazin 09.07.2016
Predsednica Litvanije Dalija Gribauskaite je danas izjavila da je odluka NATO da ojača svoje istočne granice stvorila uslove za obnavljanje dijaloga sa Rusijom. Gribauskaite, poznata kao litvanska "čelična lejdi" zbog svog oštrog stava prema Moskvi… »

ISIL srušio ruski helikopter u Siriji

Al Jazeera 09.07.2016
Borci ISIL-a oborili su ruski vojni helikopter nedaleko od grada Palmire u Siriji, pri čemu su poginula dva pilota. Borci grupe Islamska država Irak i Levant oborili su ruski vojni helikopter nedaleko od drevnog grada Palmire u Siriji, pri čemu su… »

Predsednik Obama se vraća dan ranije iz Evrope

Glas Amerike 09.07.2016
Ubistvo petorice policajaca u Dalasu navelo je predsednika Obamu da za jedan dan skrati svoju posetu Evropi. Ta odluka nije promenila planove američkog lidera tokom NATO samita koji se danas završava u Varšavi pošto su se zemlje članice složile o… »

DS, SDS i ZSS pozvali opoziciju da se ujedini

Beta 09.07.2016
Lideri Demokratske stranke (DS), Socijaldemokratske stranke (SDS) i stranke Zajedno za Srbiju (ZSS) pozvali su danas sve predstavnike gradjanski orijentisanih stranaka da se ujedine i da se zajedno bore za gradjansku i prosperitetnu Srbiju. Oni su u… »

EP u amsterdamu: I Kolašinac u finalu!

Hot sport 09.07.2016
Naš najbolji bacač kugle, Asmir Kolašinac uspeo je da se kvalifikuje u finale Prvenstva Evrope koje se održava u Holandiji. On je u prvoj seriji bacio 20.12 metara, a u drugoj 20.14 metara, što je bilo dovoljno za osmo mesto od ukupno 27 atletičara… »