Izvor: Danas arhiva vesti 10.07.2016

Vlada i EK traže rešenje

Danas 10.07.2016
Vlada Srbije saopštila je danas da će u potpunosti sarađivati sa Evropskom komisijom u vezi sa postupkom pokrenutim po žalbi za navodni damping prilikom izvoza čelika u Evropsku uniju, a koju je uložio Eurofer, udruženje proizvođača čelika iz… »

Serena Vilijams se izjednačila sa Štefi Graf

Danas 10.07.2016
Najbolja teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams porazila je Australijanku Anđeliku Kerber u dva seta, 7:5, 6:3, i odbranila titulu na Vimbldonu. Sereni Vilijams je to sedmi osvojen Vimbldon u karijeri. Amerikanka je pobedom u Vimbldonu uspela, da se… »

Košarkaši Srbije idu u Rio

Danas 09.07.2016
Košarkaši Srbije igraće na predstojećim Olimpisjkim igrama, pošto su večeras u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu savladali Portoriko sa 108:77. Već do poluvremena, Srbija je postigla 60 poena, protivnik 27 i već tada je bilo očigledno da… »

Pajtić: Podrška akademiku Teodoroviću

Danas 10.07.2016
Poslednja žrtva progona režima Aleksandra Vučića i poslednja u nizu osoba kojima je poslata poruka da će svako ko se suprotstavi jednoumlju biti izložen maltretiranjima, progonima i medijskoj hajci jeste akademik Dušan Teodorović, izjavio je lider… »

Preminula Donka Špiček

Danas 10.07.2016
Dugogodišnja urednica programa za decu i mlade TV Beograda, Donka Špiček, preminula je u subotu uveče. Špiček je bila urednica redakcije za decu i mlade u Televiziji Beograd u vreme kada su u njenoj produkciji snimljene serije "Sivi dom" i… »

Čotrić: Dan sećanja na žrtve totalitarizma

Danas 10.07.2016
Poslanik Srpskog pokreta obnove i potpredsednik te stranke Aleksandar Čotrić uputio je predlog Skupštini Srbije da 17. jul proglasi Danom sećanja na žrtve totalitarizma. „Ovaj datum bio bi posvećen sećanju na žrtve komunizma kojih je od… »

Džihadisti oborili ruski avion

Danas 10.07.2016
Ruski vojni piloti-instruktori poginuli su u petak u Siriji tokom leta nad oblašću sirijske Palmire, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije. Kako je navedeno u Ministarstvu odbrane Rusije, veliki odred terorista Islamske države napao je… »

Pretnja policiji Dalasa

Danas 10.07.2016
Policija u Dalasu, u američkoj državi Teksas, primila je anonimnu pretnju zbog čega je podigla nivo bezbednosti. "Policija u Dalasu primila je anonimnu pretnju protiv sprovođenja zakona širom grada i preduzela mere opreza kojima je pojačala… »

Ćamil Duraković: Bol nema nacionalnost

Danas 10.07.2016
Srebrenica nije grad mrtvih ljudi, niti grad podela, moramo živeti u bratstvu i jedinstvu, rekao je juče načelnik Srebrenice Ćamil Duraković. On je otvarajući Komemorativnu sednicu Skupštine Opštine istakao da bol porodica, koje su izgubile… »

Replika Teslinog transformatora na Kalemegdanu

Danas 10.07.2016
Beograd danas slavi uspomenu na jednog od najvećih naučnika, koji je svojim radom zadužio čitavo čovečanstvo, čoveka srpskog porekla čije se ime svuda u svetu izgovara glasno, sa puno poštovanja, rekao je večeras gradonačelnik Beograda Siniša… »