Izvor: Pravda arhiva vesti 10.07.2016

Porodica krvnika: Otac Anđinog ubice kaže da zdrava osoba ovo ne bi mogla, brat poručuje "Skota ubiti"!

Pravda 10.07.2016
Nakon ubistva male Anđeline iz Zaječara, baka Malina, deda Ljuba i otac Nebojša Rajković sa kojima monstrum V. R. koji je izvršio zločin živi i koji su ga odgajili, još su u šoku. – Ovo zdrava osoba ne bi mogla da uradi! Teško nam je, bolje da… »

Revolucija u Berlinu: Povređeno 120 policajaca! (video)

Pravda 10.07.2016
Nemačka policija danas je saopštila da je više od 120 policajaca povređeno, a 86 demonstranata privedeno nakon levičarskih nemira u Berlinu koje je policija nazvala "najagresivnijim u poslednjih pet godina". U saopštenju policije se dodaje da su… »

Merkel: Britanija nije u poziciji da bira!

Pravda 10.07.2016
Nemačka očekuje da će Britanija po izboru novog premijera aktivirati Poglavlje 50 Lisabonskog ugovora za početak formalnog procesa izlaska iz bloka, rekla je danas kancelar Angela Merkel. Merkelova je naglasila da Britaniji neće biti dozvoljeno da… »

Otkrila što dolazi: Nulandova u Prištini "o Srbiji"!

Pravda 10.07.2016
PRIŠTINA - Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland doputovala je danas u Prištinu i apelovala na tamnošnje zvaničnike da unaprede dijalog sa Beogradom, javio je AP. Nuland je pozvala kosovske lidere da ojačaju vladavinu zakona i… »

Stravičan zločin u Salcburgu: Srbin mučen, pa ubijen, telo nađeno u kadi!

Pravda 10.07.2016
Austrijska policija pronašla je u noći između subote i nedelje Srbina (30) ubijenog u svom stanu u Salcburgu, prenosi lokalni list Krone. On je pronađen mrtav u praznoj kadi sa vezanim rukama i nogama. Njegovi ekstremiteti bli su vezani kablom i… »

Bin ladenov sin preti: Osvetiću se Americi!

Pravda 10.07.2016
Sin ubijenog lidera Al Kaide Osame Bin Ladena najavio je da će se osvetiti Americi za smrt svog oca. Snimak koji kruži internetom je navodno objavilo As-Sahab, koji je u službi Al Kaide, i u njemu Hamza Bin Laden preti Sjedinjenim Američkim Državama… »

Koalicioni partneri traže od Vučića: Zatvaraj granicu sa Makedonijom, zaustavi migrante!

Pravda 10.07.2016
Srpska narodna partija, koja je na izborima učestvovala na listi SNS-a, poziva Vladu Republike Srbije da naloži hitno zatvaranje granice sa Makedonijom kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije. - Ukoliko zatvaranje… »

Poraz ili uspeh: Evo koliko teritorije su izgubili džihadisti Islamske države!

Pravda 10.07.2016
BAGDAD - Islamska država izgubila je četvrtinu svojih teritorija u Iraku i Siriji u poslednjih 18 meseci, što odgovara po veličini području Irske, objavila je danas organizacija IHS, prenosi Rojters. IHS navodi da će Islamska država verovatno u… »

Pajtić uz Teodorovića: Jedini akademik koji je imao petlju da progovori!

Pravda 10.07.2016
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić podržao je danas akademika Dušana Teodorovića, za koga tvrdi da je žrtva progona vlasti zbog drugačijeg mišljenja. Pajtić smatra da je Teodorović jedan od retkih ljudi u akademskoj zajednici… »

Divljanje u Hrvatskoj: Proustaše okupirale spomenik u Srbu

Pravda 10.07.2016
Članovi filoustaške Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) su u centru Srba, mestu s većinskim srpskim stanovništvom, podigli šator, s namerom da spreče obeležavanje 75. godišnjice obeležavanja Dana ustanka naroda Hrvatske. Oni su šator… »