Politika arhiva vesti 10.07.2016

Svi da odbacimo zločince iz svojih redova

Večernje novosti 10.07.2016
Uoči komemoracije u Srebrenici, predsednik države Tomislav Nikolić poručio: Ne može se saučestvovati samo u bolu svog naroda. NE ide donositi rezolucije kojima bi se samo neki zločinac osudio i samo jedan narod istakao kao žrtva. Svi moramo da… »

Vlada Srbije upoznata sa postupkom zbog navodnih damping cena čelika, čeka se dokumentacija EK

Gde investirati 10.07.2016
Vlada Republike Srbije saopštila je danas da je upoznata sa postupkom pokrenutim po žalbi za navodni damping prilikom izvoza čelika u EU, a koju je uložio Eurofer, Udruženje proizvođača čelika iz Evropske unije, i u potpunosti će u rešavanju… »

Nuland u Prištini: Unaprediti dijalog sa Beogradom

RTV 10.07.2016
PRIŠTINA - Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland boravila je danas u poseti Prištini i apelovala na tamošnje zvaničnike da unaprede dijalog sa Beogradom, javio je AP. Nuland je pozvala kosovske lidere da ojačaju vladavinu zakona… »

SNP: Zbog migranata zatvoriti granicu sa Makedonijom

B92 10.07.2016
Beograd -- Srpska narodna partija (SNP) pozvala je Vladu da naloži hitno zatvaranje granice s Makedonijom kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata. "Ako zatvaranje graničnih prelaza ne obezbedi zaustavljanje nekontrolisanog priliva migranata… »

Pajtić uz Teodorovića: Jedini akademik koji je imao petlju da progovori!

Pravda 10.07.2016
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić podržao je danas akademika Dušana Teodorovića, za koga tvrdi da je žrtva progona vlasti zbog drugačijeg mišljenja. Pajtić smatra da je Teodorović jedan od retkih ljudi u akademskoj zajednici… »

Jovanović: Do kraja raskrstiti sa zločinačkom politikom

RTV 10.07.2016
BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da je Srbija na ozbiljnoj prekretnici i da će i ubuduće glavno pitanje ostati - u kojoj meri će sledeća vlada biti spremna da sprovodi evropsku politiku za koju je dobila… »

DS: Sakupljeno 30.000 potpisa za smenu gradonačelnika

Beta 10.07.2016
Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Beogradu je skupio 30.000 potpisa za smenu gradonačelnika Siniše Malog koji će ostati upamćen kao gradonačelnik koji je uveo "fantomski urbanizam", saopštila je danas DS. Grad je u stagnaciji u svim… »

Nikolić: Moramo da cenimo sve žrtve

RTS 10.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije u redu donošenje rezolucije kojom bi se samo jedan narod istakao kao žrtva, a samo jedan zločinac osudio, nego da svi moramo da pokažemo da odbacujemo zločince iz svojih redova i cenimo sve… »

Hrvatski mediji: Srbi veruju da samo Vučić može da im pomogne

Blic 10.07.2016
U samo dva dana od javnog poziva premijera Srbije Aleksandra Vučića da ga građani posete od 5.30 prijavilo se više od 5.000 građana, piše u subotu "Večernji list". Hrvatski dnevnik u opširnom tekstu navodi da su stotine građana strpljivo čekale… »

Samoopredelenje: Tači da vrati ukradenu imovinu i ne poklanja zemljište Kosova

Blic 10.07.2016
Desetak aktivista pokreta Samoopredeljenje izveli su danas simboličnu akciju ispred stambene zgrade u kojoj stanuje predsednik Kosova Hašim Tači tražeći od njega i njegove braće da vrate ukradenu imovinu i da ne poklanjaju zemljište Kosova Crnoj… »