Arhiva vesti 14.07.2016

Obradović: Raduje me što Mari neće igrati

B92 14.07.2016
Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je da ga raduje što Endi Mari neće igrati. Obradović smatra da i pored toga nema favorita u četvrfinalnom duelu Dejvis Kupa sa Velikom Britanijom. "Čini me srećnim što ne igra Marej, ali nema… »

U reprezentaciju se ne ulazi preko menadžera

Politika 14.07.2016
Aleksandar Đorđević ističe da se „potpuno pogrešnim putem, preko medija, Marjanović gura u ekipu koja ga je zvala, želela, otvorila mu sva vrata i pružila mogućnost da bude deo Olimpijskog tima Srbije”. Selektor košarkaške reprezentacije… »

Dodik najavio da će dati saglasnost za potpisivanje SSP

Novi magazin 14.07.2016
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da će dati saglasnost za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom. "Sutra ću razgovarati sa poljoprivrednim proizvođačima i onda dati saglasnost… »

Miščević: Mnogo posla ka članstvu u EU

RTS 14.07.2016
Na putu ka članstvu u Evropskoj uniji Srbiji predstoji mnogo posla, posebno u oblasti spoljne i bezbednosne politike, koja, kako je istakla šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, prepoznaje proširenje kao važan segment… »

Moskva odgovara Vašingtonu: Setite se šta je Putin pričao

B92 14.07.2016
Zvanična Moskva je saopštila da je predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio saradnju Vašingtonu u akcijama u Siriji, ali da odgovora nema. Kremlj je odbio da komentariše navode da bi SAD mogle da ponude otvaranje zajedničkog komandnog štaba za… »

Vulin: Ne uvodimo sankcije Rusiji

RTV 14.07.2016
ORAHOVAC - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izjavio je danas da će Srbija težiti da ispuni standarde EU, ali da neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji. Komentarišući izjavu izvestioca Evropskog… »

Vremenska prognoza - 15. jul

RTS 14.07.2016
Posle podne, uveče i tokom noći obilne padavine i to prvo u zapadnim i južnim krajevima a potom na severu i istoku. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i olujni vetar. Najviša dnevna temperatura od 20 na severu do 27 na istoku zemlje.… »

Evro sutra 123,29 dinar

Novi magazin 14.07.2016
Dinar će sutra zadržati približnu vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,2948 dinara za jedan evro, posle intervencije Narodne banke Srbije kupovinom 45 miliona evra. Evro će koštati oko dve pare manje nego danas, kada je kurs… »

Bošković: Država neće da utiče na tržište žita

Večernje novosti 14.07.2016
Država ne može da utiče na otkupnu cenu pšenice jer se ona slobodno formira na tržištu, ali će poljoprivrednicima pomoći pojačanim inspekcijskim kontrolama. DRŽAVA ne može da utiče na otkupnu cenu pšenice jer se ona slobodno formira na… »

Oland pozvao Terezu Mej da brzo počne pregovore s EU

Novi magazin 14.07.2016
Francuski predsednik Fransoa Oland uputio je večeras čestitke novoj britanskoj premijerki Terezi Mej izražavajući želju da što pre započne proceduru izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU). Oland je u telefonskom razgovoru s Terezom Mej… »