Arhiva vesti » četvrtak 14. jul 2016

Đorđević: Marjanoviću nova šansa 2017.

Dnevnik 14.07.2016
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, dan uoči polaska na pripreme na Kopaonik, stavio je tačku na "slučaj Marjanović" i saopštio da novi centar Detroita definitivno neće biti u timu za Olimpijske igre u Riju. "Posle dugog razmišljanja, odlučio sam da se obratim... »

Marej stigao na Taš

Sportske.net 14.07.2016
Danas jedno veoma poznato lice na Tašu. Najbolji britanski teniser i čovek koji je osvojio Vimbldon pre nekoliko dana, Endi Marej, stigao je u Beograd i danas se pojavio na Tašu gde je trenirao sa svojim saigračima iz reprezentacije. Ipak, on neće igrati, ali ističe da je njegova podrška... »

Vučić: Republika Srpska treba da pristane na SSP

Beta 14.07.2016
Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je predložio predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da ne blokira popisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom. "Preložio sam da se potpiše SSP, kako bi se pokazala i opredeljenost... »

Moskva odgovara Vašingtonu: Setite se šta je Putin pričao

B92 14.07.2016
B92: Moskva odgovara Vašingtonu: Setite se šta je Putin pričao
Zvanična Moskva je saopštila da je predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio saradnju Vašingtonu u akcijama u Siriji, ali da odgovora nema. Kremlj je odbio da komentariše navode da bi SAD mogle da ponude otvaranje zajedničkog komandnog štaba za izvođenje vazdušnih napada u Siriji. Ipak,... »

Izmena strateških dokumenata sledeći korak Srbije

Beta 14.07.2016
Šefica pregovaračkog tima Vlade Srbije za pregovore sa Evropskom unijom Tanja Miščević izjavila je danas da nova Globalna strategija EU prepoznaje proširenje kao važan segment funkcionisanja Unije i da će Srbija sada raditi na izmenama svojih strateških dokumenata. "Strategija se zasniva na... »

Vulin: Ne uvodimo sankcije Rusiji

RTV 14.07.2016
RTV: Vulin: Ne uvodimo sankcije Rusiji
ORAHOVAC - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, izjavio je danas da će Srbija težiti da ispuni standarde EU, ali da neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji. Komentarišući izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera da se... »

Upozorenje za Vojvodinu zbog vremenskih nepogoda

Radio 021 14.07.2016
Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog mogućnosti da danas po podne na području Vojvodine dođe do kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom i oko 20 milimetara kiše. U petak se očekuju obilne padavine, po podne i uveče najpre na zapadu i jugu Srbije,... »

Dinar stagnira prema evru, NBS intervenisala kupovinom 45 miliona evra

Gde investirati 14.07.2016
Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru i zvanični srednji kurs za petak iznosi 123,2948 dinara za jedan evro. Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,1 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine dinar slabiji za 2,6 odsto. Od početka godine dinar je prema evru... »

Država ne može da utiče na otkupnu cenu pšenice

Beta 14.07.2016
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da država ne može da utiče na otkupnu cenu pšenice koja se slobodno formira na tržištu, ali da može da pomogne poljoprivrednicima pojačanim inspekcijskim kontrolama. Ona je posle... »

Britanska premijerka razgovarala sa Merkelovom i Olandom

RTV 14.07.2016
RTV: Britanska premijerka razgovarala sa Merkelovom i Olandom
LONDON - Nova britanska premijerka Tereza Mej je neposredno nakon stupanja na dužnost razgovarala sa ključnim liderima EU, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, kojima je rekla da će njenoj vladi biti potrebno vremena pre nego što počne pregovore o... »

©2019 Netmark d.o.o.