Izvor: Danas arhiva vesti 16.07.2016

Neuspeh državnog udara u Turskoj, poginulo 265 ljudi

Danas 16.07.2016
Turski poredsednik Redžep Tajip Erdogan trijumfalno se vratio u Istanbul, pošto je pokušaj vojnog udara doživeo neuspeh, ali je u sukobima, kako je saopštila turska vlada poginulo 265 ljudi, od čega 161 civil i 104 pučista, preneo je BBC… »

EU, NATO i SAD podržale Erdogana

Danas 16.07.2016
Dan nakon pokušaja državnog udara na Tursku od određenog broja pirpadnika vojske, situacija se u toj zemlji smiruje, ali mediji javljaju da se sukobi vode u još nekim mestima. Vlast turskog premijera Tajipa Erdogana podržali su predstavnici EU, NATO… »

Dejvis kup: Dubl doneo prednost Britancima od 2:1

Danas 16.07.2016
Britanci, posle dva dana tenisa, vode sa 2:1 u četvrtfinalnom meču Dejvis kupa, koji se održava na beogradskom Tašmajdanu. Nakon što je Dušan Lajović uspeo da savlada Džejmsa Varda i donese Srbiji izjednačenje, Dominik Inglot i Džejmi Mari… »

Zajedničke snage vojske i policije na granicama

Danas 16.07.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti jutros je jednoglasno doneo odluku da se, zbog veliikog broja izbeglica, formiraju zajedničke snage policije i vojske na granicama, u skladu sa članom 39. Zakona o odbrani, izjavio je na konferenciji za novinare… »

ISIS preuzeo odgovornost za napad u Nici

Danas 16.07.2016
Islamska država (ISIS) preuzela je odgovornost za masakr u Nici u kojem je poginulo najmanje 84 osobe, preneo je AP. "Vođa operacija u Nici je vojnik Islamske države. Operacija je odgovor na akcije koalicije koja se bori protiv Islamske države"… »

Ko je Gulen za koga se sumnja da stoji iza udara u Turskoj

Danas 16.07.2016
Predsedniku Turske Redžepu Taipu Erdoganu nije trebalo puno da utvrdi ko stoji iza neuspešnog pokušaja vojnog udara u ovoj zemlji. Faktički dok je udar još bio u toku, u prvom telefonskom obraćanju medijima i to iz Marmarisa, gde se nalazio na… »

Put delegacije Srbije u Brisel nije otkazan

Danas 15.07.2016
Za sada nema otkazivanja međuvladine konferencije na kojoj bi Srbija i Evropska unija trebalo da otvore pregovaračka poglavlja u procesu evropskih integracija - rečeno je Danasu u kabinetu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Kako su Danasu… »

Mirjani Karanović nagrada Zlatna arena na Pulskom festivalu

Danas 16.07.2016
Film "Dobra žena" glumice i rediteljke Mirjane Karanović dobio je nagradu Zlatna arena za najbolji film u konkurenciji hrvatskog programa - manjinske hrvatske koprodukcije, na 63. Pulskom filmskom festivalu. Velika Zlatna arena za najbolji film pripala… »

Erdogan: Od antikomuniste do cenzora

Danas 16.07.2016
Redžep Taljip Erdogan je za predsednika Turske izabran avgusta 2014. godine, a prethodno je 11 godina proveo na mestu premijera. U tom periodu Turska je stekla status "srednje sile", od kemalizma se okrenula islamizaciji, zabeležila ekonomski oporavak i… »

Sveta pesma Vlade Divljana

Danas 16.07.2016
Dokumentarni film "Nebeska tema" o jednom od najznačajnijih domaćih muzičara Vladi Divljanu snima se ovih dana u Beogradu. U Legatu Čolaković na Dedinju pre dve večeri snimljena je jedna od najvažnijih i najvećih scena filma u kojoj pijanista… »