Izvor: SEEbiz arhiva vesti 16.07.2016

Provladine snage nadziru glavni stožer vojske, privedeno 754 pučista

SEEbiz 16.07.2016
ANKARA - Glavni stožer turske vojske pod kontrolom je turskih vladinih snaga, no manje skupine pobunjenih pripadnika vojske, koji su tijekom noći sudjelovali u pokušaju udara, još uvijek pružaju otpor i kontroliraju neke od vojnih helikoptera, kazao… »

Zajednički timovi srpske policije i vojske za zaštitu granica

SEEbiz 16.07.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije formiraće zajedničke timove policije i Vojske Srbije koji će zaštiti granice Srbije od ilegalnog ulaska migranata, ali i od ilegalnog i kriminalnog ponašanja naših i tuđih krijumčara, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije… »

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Nici

SEEbiz 16.07.2016
KAIRO - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je u subotu odgovornost za napad u Nici u kojem je u četvrtak navečer ubijeno 84 ljudi. "Osoba koja je izvela operaciju u Nici, u Francuskoj, i pokosila ljude jedan je od vojnika Islamske… »

Brexit najopasniji za Istočnu Evropu i baltičke zemlje

SEEbiz 16.07.2016
NEW YORK - Istočna Evropa je izdvojena kao region s najvećim ulogom koji je na kocki nakon britanskog glasanja za Brexit, piše njujorška agencija "Bloomberg", dodajući da su neki delovi tog regiona izloženiji potresima od drugih. Radnici od Baltika… »

Đurović: Situacija sa migrantima veoma teška, ali moramo pokazati humanost

SEEbiz 16.07.2016
BEOGRAD - Direktor Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila Radoš Đurović ocenio je da je situacija u vezi sa migrantima veoma teška i da Srbija ne može da bude prepuštena sebi ali i istakao da niko ne može biti sprečen da uđe u… »

Spajanje Aholda i Delhaizea do kraja srpnja

SEEbiz 16.07.2016
AMSTERDAM - Planirano spajanje Aholda i Delhaizea bi se trebalo kompletirati do kraja srpnja, navodi se u regionalnom odobrenju Federalne trgovačke komisije SAD-a, a prenosi Delhaize u priopćenju. Spajanje dvije grupe će se vjerovatno završiti nakon… »

Erdogan, osporavani "sultan" Turske, ostaje gospodar države

SEEbiz 16.07.2016
ANKARA - Jednako voljen i omražen, Recep Tayyip Erdogan suvereno vlada Turskom već 13 godina, a u subotu je, izbjegavši spektakularni puč pobunjenog dijela vojske, jasno potvrdio da ostaje jedini gospodar te velike zemlje, pišu agencije. Njegov san o… »

Istraga EK: Vlada upravlja Air Serbijom, a ne Etihad

SEEbiz 16.07.2016
BEOGRAD - Evropska komisija završila je istragu o vlasničkoj strukturi Air Serbije, a u odgovoru EK se navodi da većinski vlasnik nacionalne avio-kompanije, Vlada Srbije, drži i upravljačka prava, prenele su Večernje novosti. To je u skladu sa… »

Pad izvoza piva iz BiH u prvih pet mjeseci za 40 posto

SEEbiz 16.07.2016
SARAJEVO - Za prvih pet mjeseci 2016. godine u odnosu na isti period 2015. godine izvoz piva pao je za 255.566 KM, što predstavlja pad od gotovo 40%, što je katastrofalan pokazatelj, konstatovano je na sjednici Odbora Grupacije proizvođača piva u BiH… »

Adriatic jedini hrvatski hotel na listi britanskog The Guardiana

SEEbiz 16.07.2016
ZAGREB - Maistrin hotel Adriatic nedavno se našao na prestižnoj listi britanskog The Guardiana kao jedan od najboljih i najpristupačnijih europskih boutique hotela, stoji u priopćenju. Najstariji rovinjski hotel Adriatic stao je uz bok osam chick… »