Društvo arhiva vesti 17.07.2016

Lepe vesti za ljubitelje leta: Sutra prestanak padavina i razvedravanje, do 27 stepeni

Kurir 17.07.2016
U Srbiji će sutra pre podne biti pretežno oblačno, još ponegde sa slabom kišom, uglavnom u centralnim, južnim i istocnim krajevima, a posle podne postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni, popodne i… »

Na granici 2.000 izbeglica

Danas 17.07.2016
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nenad Ivanišević izjavio je danas da na granici sa Mađarskom oko 2.000 izbeglica i migranata boravi u kampovima na Horgošu i Kelebiji, ali i u Privremenom… »

Obeležena godišnjica smrti Draže Mihailovića

B92 17.07.2016
Beograd -- Predstavnici Srpskog pokreta obnove i Asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta položili su vence na Adi Ciganliji gde je ubijen Draža Mihailović. U ime SPO venac je položio direktor Stranke Aleksandar Cvetković, a u ime… »

Na staklenim nogama: Ako Turska ne bude poštovala dogovor sa EU, Srbiju će preplaviti migranti!

Kurir 17.07.2016
Direktor Centra za zaštitu i pružanje pomoći tražiocima azila, Radoš Đurović izjavio je danas da trenutno situacija s migrantima u našoj zemlji, gde se nalazi njih oko 2.000, nije zabrinjavajuća, ali i da bi mogla da bude ako veći broj ostane… »

AMSS: Moguća duža zadržavanja na naplatnim rampama

Večernje novosti 17.07.2016
Auto moto savez Srbije saopštio je da se tokom popodneva očekuje pojačan intenzitet saobraćaja zbog čega su na naplatnim rampama Bubanj Potok, Stara Pazova i Nais moguća duža zadržavanja. Auto moto savez Srbije (AMSS) saopštio je da se tokom… »

Vlada usvojila odluku o timovima za kontrolu granice

Beta 17.07.2016
Vlаdа Srbije usvojilа je nа večerаšnjoj sednici odluku o obrаzovаnju zajedničkih policijskih i vojnih snаgа zа obavljanje zаdаtаkа u kontroli granice Srbije. Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, zajednički timovi vojske i policije… »

Nikolić: Kap seljačkog znoja da vredi kao kap znoja u gradu

Nova ekonomija 17.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas manifestaciju Kosidba na Rajcu i kao mali poljoprivredni proizvođač poručio građanima da Srbija mora da se okrene selu mnogo više nego do sada, a da deca koja na selu rastu ne treba da osećaju… »

Ponovo zasijala Bogorodica Ljeviška (foto)

Mondo 17.07.2016
U crkvi Bogorodica Ljeviška u centru Prizrena ovog vikenda obavljeno je prvo srpsko venčanje posle sukoba 1999. godine. Nedu Golubović iz Kotora i Ivana Zečevića iz Bijele kod Herceg Novog je u jednoj od najlepših srpskih crkava, pred desetak… »

Peticija kao slamka spasa: Večiti studenti traže produženje roka za završetak studija, ministarstvo neumoljivo

Blic 17.07.2016
Više od 5.000 "starih" studenata, koji po važećem zakonu imaju rok da do 30. septembra završe studije, potpisalo je peticiju kojom traže da im se produži rok za završetak fakulteta, u ministarstvu prosvete poručuju da produženja roka neće biti… »

NSZ: Znatno više zahteva za programe samozapošljavanja nego prošle godine

Gde investirati 17.07.2016
Ove godine primetno je veće interesovanje građana za programe samozapošljavanja i to najviše u oblasti proizvodnih delatnosti, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ). Direktor Zoran Martinović rekao je Tanjugu da je NSZ ove godine, koja… »