Izvor: Al Jazeera/Društvo arhiva vesti 17.07.2016

Sigurnost sve bitnija turistima sa Balkana

Al Jazeera 17.07.2016
Omiljena destinacija za ljetovanje Hrvatima, Bosancima i Slovencima i dalje Hrvatska, u Srbiji drastičan pad putovanja u Tursku. Piše: Tomislav Šoštarić Počela je špica ljetne turističke sezone i regija je krenula na ljetovanje. Turističke… »

Dodik, bosanski rođak svih vladara u Srbiji

Al Jazeera 17.07.2016
Kada iz Srbije prima i 'ćuške', predsjednik bh. entiteta Republika Srpska ih prima samo od političara 's funkcijom'. Piše: Dragoljub Draža Petrović Milorad Dodik je oduvek bio dobar sa vladajućim političarima Srbije dok je sa onim opozicionim… »

Gdje je nestalo Ministarstvo vanjskih poslova BiH?

Al Jazeera 17.07.2016
Jesu li građani BiH zaslužili da sami traže informacije o rodbini u Turskoj dok džepove zvaničnika pune hiljadama eura? Piše: Nađa Diklić Bosanci i Hercegovci, koji imaju prijatelje i rodbinu u Turskoj, u noći kada je pokušan puč protiv turskog… »

Pribinja o poruci turskog vojnog vrha

Al Jazeera 17.07.2016
Dženazi ubijenih u pokušaju vojnog puča u Turskoj prisustvovale su hiljade građana. Erdogan, koji za pokušaj vojnog udara krivi Fethullaha Gulena i organizacije povezane s njim, najavio je čistku u svim vladinim institucijama. Glavni grad Turske… »

Prelaze kilometre zbog lova na Pokemone

Al Jazeera 17.07.2016
Pokemon manija zaludjela je i građane Južne Koreje, no zbog softverskog problema igrica radi samo u jednom gradiću u toj zemlji. Gradonačelnik zadovoljno trlja ruke jer ovog vikenda za Sokcho se tražila autobusna karta više.… »

Evropske čeličane zabrinute Hesteelom u Srbiji

Al Jazeera 17.07.2016
Evropsko udruženje industrije čelika zabrinuto je zbog mogućnosti da Željezara Smederevo, nakon što ju je preuzeo kineski Hesteel, dobija indirektne subvencije i potaknulo je istragu Evropske komisije zbog damping cijena čelika iz Srbije, jer bi… »

Divlje deponije guše Crnogorce

Al Jazeera 17.07.2016
Problem upravljanja otpadom Crna Gora već više od dvije decenije ne uspijeva da riješi na ekološki prihvatljiv način. Iako je po svom Ustavu ekološka država, prema evidenciji nevladinog sektora ima više od 300 divljih deponija. Lokalne uprave… »