Izvor: Gde investirati arhiva vesti 17.07.2016

Dačić kandidat koalicije SPS-JS na predstojećim predsedničkim izborima

Gde investirati 17.07.2016
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je danas u Leskovcu da predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine. Marković je na sednici Glavnog… »

Nedeljni pregled: Funta dobitnik na valutnim tržištima, evro oslabio prema dolaru

Gde investirati 17.07.2016
Britanska funta je protekle sedmice zabeležila svoj najveći nedeljni dobitak od početka marta, dok je japanska valuta istovremeno upisala najgoru nedelju još od 1999. godine. Na kraju trgovanja u petak kurs funte iznosio je 1,3190 dolara, što je 1,8… »

NSZ: Znatno više zahteva za programe samozapošljavanja nego prošle godine

Gde investirati 17.07.2016
Ove godine primetno je veće interesovanje građana za programe samozapošljavanja i to najviše u oblasti proizvodnih delatnosti, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ). Direktor Zoran Martinović rekao je Tanjugu da je NSZ ove godine, koja… »

Egipat blokirao rezoluciju Saveta bezbednosti UN o Turskoj

Gde investirati 17.07.2016
Egipat je u subotu blokirao rezoluciju Saveta bezbednosti UN koju su podržale SAD o osudi pokušaja puča u Turskoj, kažu diplomate, iako Kairo to negira. Sjedinjene Države su nakon konsultacija sa zvaničnicima Turske, ključnog saveznika u NATO… »

Gulen: Vojni udar u Turskoj je možda izrežiran

Gde investirati 17.07.2016
Imam Fetulah Gulen koji živi u SAD, a čije pristalice su turske vlasti okrivile za neuspeli puč, u subotu je izjavio da je pokušaj vojnog udara možda bio izrežiran, javlja Reuters. On je takođe pozvao turski narod da na vojnu intervenciju ne gleda… »

Saveti za početnike u biznisu

Gde investirati 17.07.2016
Istraživanje koje je sprovela Srpska asocijacija menadžera (SAM) pokazalo je da je za pokretanje biznisa u Srbiji često potrebno manje od 1.000 evra. Početnici u preduzetništvu moraju da budu svesni velikih izazova tržišta koje zahteva konstantno… »

Etiopija leži na depozitima dragog kamena

Gde investirati 17.07.2016
Etiopski geološki institut (EGS) locirao je osam potencijalnih nalazišta dragog kamena i rude gvožđa u prvoj polovini godine. Tačnije, četiri nalaziša dragog kamenja i četiri nalazišta rude gvožđa locirana su u južnim delovima zemlje, navodi… »

Sirija: Svakodnevni život između dve vojske u Homsu

Gde investirati 17.07.2016
Dogovor postignut između snaga sirijskog režima i oružane opozicije o otvaranju puta koji povezuje područja pod kontrolom ove dve strane u Homsu i njegovoj periferiji bar delomično olakšava patnje civila te otvara prostor za one koji žele… »