Izvor: Glas Zapadne Srbije/Regioni arhiva vesti 17.07.2016

Alpinisti iz Ovčar Banje osvojili Elbrus

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Čačak/Ovčar Banja - Dvojica alpinista iz Ovčar Banje Mladen i Milan Makojević, osvojili su Elbrus, ugašeni stratovulkan na Kavkazu čiji zapadni vrh sa nadmorskom visinom od 5.642 metara predstavlja najviši vrh Evrope i Rusije Njih dvojica su bili… »

Marame iz Preljine na Olimpijadi u Riju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Čačak - Modni studio "Maruška" iz Preljine kod Čačka, kao partner Olimpijskog komiteta Srbije, proizveo je po specijalnom dizajnu marame i kravate namenjene prestojećim letnjim Olimpijskim igrama u Brazilu. Reč je o predmetima koje će naša… »

Odustali od blokade magistrale

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Čačak - Meštani Konjevića, Baluge i Preljine, koji su za danas u 18 časova planirali blokadu magistralnog puta ka Užicu, zbog neiplaćivanja pomoći usled martovskih poplava, odustali su danas od nje, saznaje Glas zapadne Srbije. Odluka je doneta na… »

Terzić se zahvaljuje na pomoći

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić zahvalio je danas svima koji su pomogli da taj klub uspešno prođe monitoring Evropske fudbalske unije (UEFA). "Veliku zahvalnost za nesebičnu pomoć u rešavanju problema vezanih za uspešan prolazak… »

Aleksić najbolji u skokovima sa mosta u Đetinju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Užice - Aleksićevu lastu sa visine od 16 metara su sve bodovne sudije ocenile desetkom. "Ovo je ostvarenje dečačkog sna. Prvi put sam skakao sa nepunih 14 godina", izjavio je dvadesetčetvorogodišnji Aleksić. On je rekao da su za pobednički skok… »

Terevenke prgavog princa

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Takovci i Rudničani, iskreno govoreći, nikada nisu previše ljubili dinastiju Karađorđević, iako su vojvode iz ovog kraja bile među najhrabrijima koji su se stavili pod ustanički barjak Karađorđa Petrovića. To je donekle i razumljivo kada se zna… »

Za tri godine se u SNS sjatilo 250.000 članova

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Srpska napredna stranka, prema poslednjim informacijama, ima više od 600.000 članova, a svakoga dana redove naprednjaka popunjava sve više preletača. U SNS prelaze pojedinci, odborničke grupe, a vrlo često i celi opštinski odbori drugih stranaka… »

Danas počinje ARLEMM u Arilju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Arilje - Letnja muzička manifestacija "ARLEMM" počinje danas u Arilju, a do 31. jula obuhvatiće koncerte, radionice, predavanja i niz pratećih aktivnosti, najavili su organizatori. Na otvaranju će nastupiti slavni violinista Stefan Milenković i… »

Rajska bašta pred najezdom gostiju

Glas Zapadne Srbije 17.07.2016
Bajina Bašta - Ljubitelji odmora u bajinobaštanskom kraju ovo područje, u kome su se spojile lepote planine Tare, jezera Perućac i Zaovine i reke Drine, rado nazivaju rajskom baštom. Svuda beskrajne šume i čiste vode, prizori kao lek za umornu… »