Izvor: Jugmedia arhiva vesti 17.07.2016

SPS u Leskovcu obeležila jubilej

Jugmedia 17.07.2016
LESKOVAC – Svečanom sednicom Glavnog odbora, Socijalistička partije Srbije (SPS) sa predsednikom Ivicom Dačićem obeležila je danas u Leskovcu 26 godina od svog formiranja. Odluka o održavanju sednice u gradu na Veternici, u prisustvu prvaka ove… »

Janija i podrobice od jagnjećeg mesa i zaboravljeni žetvarski đuveč odneli pobedu

Jugmedia 17.07.2016
PIROT – Vršidbeni djuveč, juvka sa sirom, gulaš od pečuraka, pohovana boranija, sarma od kupusa sa vrganjima, kisela banica, presna pogača, pihtije od boba, janija sa suvim rebrima i pečukraam musaka od tikvica, proje, pite, kolači… samo su deo… »

U iščekivanju gradskog trga: MOGLO JE I OVAKO!

Jugmedia 17.07.2016
LESKOVAC – Mali amfiteatar sa fontanom u vrtlogu nestajanja i ponovnog rađanja nekadašnje glavne ulice, sa podzemnom garažom za 350 parking mesta, sa kafanicama, galerijama, cvetnim aranžmanima, skulpturama od srednjeg rastinja, predlog je… »

SPS: Sačuvali partiju, u lokalnoj vlasti Pirota su od 2003.godine

Jugmedia 17.07.2016
PIROT – Gradski odbor SPS-a u Pirotu je sinoć je koktelom u sedištu partije obeležio 26 godina od osnivanja ove partije. Lider pirotskih socijalista zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović se, obraćajući se članovima partije i brojnim… »

Skeniraju mu zenice na aerodromu, ali ovaj Leskovčanin osvaja dine najbogatije zemlje na svetu

Jugmedia 17.07.2016
LESKOVAC – Leskovački rukometaš Nikola Mitrović već godinama „osvaja“ dine po arapskom zemljama, a ove godine je u Katru odigrao jednu od svojih najboljih sezona sa nekima od najboljih igrača sveta poput Darka Stanića, Karlosa Pereza, Isama… »

Prijavite svakog kog vidite da pravi divlju deponiju u gradu

Jugmedia 17.07.2016
LESKOVAC – Zelene površine u ulici Lepše Stamenković na Hisaru pokošene su danas i uređene, oprane su ulice i uklonjeno smeće. Načelinica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić kaže da će se narednom periodu nastaviti sa… »

Istorija i kultura utkana u grb Leskovca

Jugmedia 17.07.2016
Leskovac ne poseduje istorijski grb. Prirodni i kontinuirani razvoj srednjovekovnih heraldičkih nauka i primene principa je prekinut osmanlijskom najezdom u XV veku. Sedamdesetih godina XX veka usvojen je amblem opštine Leskovac. Taj amblem spada u… »