Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 17.07.2016

Nikolić: Kap seljačkog znoja da vredi kao kap znoja u gradu

Nova ekonomija 17.07.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas manifestaciju Kosidba na Rajcu i kao mali poljoprivredni proizvođač poručio građanima da Srbija mora da se okrene selu mnogo više nego do sada, a da deca koja na selu rastu ne treba da osećaju… »

Liga paora: Apelujemo na Ministarstvo da podigne cenu žita

Nova ekonomija 17.07.2016
Predsednik Lige paora Vojvodine i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul pozvao je danas Ministarstvo poljoprivrede da učini sve što može kako bi se podigla cena žita. "Liga paora apeluje na Ministarstvo poljoprivrede… »

Martinović: Građani Srbije sve više žele da pokrenu sopstveni biznis

Nova ekonomija 17.07.2016
Ove godine primetno je veće interesovanje građana za programe samozapošljavanja i to najviše u oblasti proizvodnih delatnosti, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ). Direktor Zoran Martinović rekao je Tanjugu da je u NSZ ove godine… »

Ovih devet saveta za posao nemojte nikada poslušati

Nova ekonomija 17.07.2016
Svi vole da daju savete, međutim kada je reč o vašoj karijeri budite oprezni i nemojte da primate savet od bilo koga. Biznis insajder sproveo je istraživanje i zamolio je svoje čitaoce da im kažu koji su najgori poslovni saveti koje su dobili tokom… »

Gulan: Kinezi žele da kupe tržišne viškove pšenice iz Srbije

Nova ekonomija 17.07.2016
Od prošlogodišnje žetve do početka ubiranja pšenice u ovoj godini izvezeno je 789.328 tona zrna. Posebno interesovanje za kupovinu svih tržišnih viškova pšenice iz Srbije pokazala je Kina, kaže član Akademijskog odbora za selo SANU Branislav… »

U Beograd sleteo avion sa srpskim turistima iz Turske

Nova ekonomija 17.07.2016
Na beogradski aerodrom u nedelju posle podne je sleteo avion Er Srbije u kojem je Vlada obezbedila 70 mesta za građane Srbije koji su želeli da napuste Tursku. Avion sa srpskim turistima iz Istanbula kasnio je u dolasku skoro sat vremena, pa je na… »

Finci se interesovali za kupovinu 'Galenike', ali još nisu došli da je posete

Nova ekonomija 17.07.2016
Od četiri kompanije koje žele da kupe "Galeniku", ovu fabriku lekova nisu posetili još samo čelnici investicionog fonda iz Finske KJK Kapital. Tendersku dokumentaciju za kupovinu 25 odsto "Galenike" otkupile su još tri kompanije, proizvođači lekova… »

Inspektori ove godine otkrili 7.600 neprijavljenih radnika

Nova ekonomija 17.07.2016
U borbi protiv svih oblika sive ekonomije najznačajnije rezultate beleži suzbijanje rada na crno. Od početka godine, inspekcija je zatekla 7.600 neprijavljenih radnika, a više od 80 odsto njih dobilo je zaposlenje. Osim radnika, višestruku korist od… »

EPS turs: Ovog leta opet možete letovati u našem hotelu Park u Budvi

Nova ekonomija 17.07.2016
Radnici EPS, ali i ostali zainteresovani turisti moći će od sledeće nedelje da letuju u hotelu "Park", koji je smešten na samoj obali u Budvi. Iako je ovaj komleks bio pod ključem celu godinu zbog dugova prema poreskoj upravi Crne Gore, preduzeće… »