Izvor: Pravda arhiva vesti 17.07.2016

Kraj igre: Turska vojska proglasila pobedu nad pučistima!

Pravda 17.07.2016
Turska vojska je danas saopštila da je pokušaj puča neutralisan kao i da je najveću ulogu u slamanju puča imao turski narod. Saopštenje vojske u kom je proglašena konačna pobeda prenela je stanica NTV. Nešto ranije, glavni vojni savetnik Redžepa… »

Srbija osvojila Svetsku ligu! Odbojkaši razbili Brazil za istorijsku titulu - 3:0

Pravda 17.07.2016
Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Brazila sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:21) i prvi put u istoriji osvojila Svetsku ligu. Srpski odbojkaši šesti put igrali su u finalu Svetske lige, drugu godinu zaredom, a za prvo zlato u tom takmičenju… »

Erdogan vraća smrtnu kaznu?!

Pravda 17.07.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je danas da bi posle neuspelog pokušaja vojnog puča Turska mogla ponovo da uvede smrtnu kaznu i da će vlada na tu temu razgovarati sa opozicionim strankama. Obraćajući se ispred svoje kuće u… »

Albanci stoje iza napada u Nici?! Francuska policija uhapsila bračni par zbog sumnje da su umešani u masakr!

Pravda 17.07.2016
Francuska policija uhapsila je bračni par iz Albanije danas zbog sumnje da su umešeni u masakr koji se desio u Nici, kad je terorista Muhamed Bulel ubio 84 ljudi, a ranio 200, vozeći kamion težak 19 tona po Engleskoj promenadi. Anjes Tibo Lekivr… »

Počelo i u Jermeniji: Naoružani ljudi osvojili centralu policije, uzeli taoce (video)

Pravda 17.07.2016
JEREVAN - U glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, naoružana grupa upala je u policijsku stanicu i kao taoca uzela šefa policije Valerija Osipjana. U napadu je ubijena najmanje jedna osoba a više je ranjeno. BTR prikrыvšiй dorogu k otdelu policii… »

Konačno: Hrvatski specijalci počistili ustaše okupljene oko spomenika u Donjem Srbu!

Pravda 17.07.2016
Hrvatska Specijalna policija, potpomognuta velikim brojem pripadnika osnovnih snaga policije, započela je jutros u 07 sati i 25 minuta postupak "oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari". Portparol… »

Nastavlja se drama KAMIONDžIJA iz Srbije: Nismo krenuli kući i dalje smo u Turskoj, čekamo!

Pravda 17.07.2016
Kamiondžije iz Srbije, koji su zarobljeni u gradiću Tekirdag u Turskoj, kažu da još uvek nisu krenuli u Srbiju, ali da se nadaju da će uspeti da krenu kući kasnije večeras ili sutra. Zbog nereda koji su zahvatili Istanbul u petak posle pokušaja… »

Mogu samo da uče od nas: Vulin objasnio zašto nam nije potrebna ograda protiv migranata

Pravda 17.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će svaki ilegalni prelazak srpske granice biti sankionisan, a da će svi migranti koji ne žele da zatraže azil biti vraćeni u zemlje iz koje dolaze, dok… »

Sećanje! Obeležena godišnjica ubistva Draže Mihailovića!

Pravda 17.07.2016
Predstavnici Srpskog pokreta obnove i Asocijacije za negovanje tekovina Ravnogorskog pokreta položili su danas vence na Adi Ciganliji, kod drvenog krsta, postavljenog na mestu na kojem je pre 70 godina ubijen general Dragoljub Draža Mihailović. U ime… »

Tadić: Vlast me se plaši, nismo hteli da prihvatimo zatvorenike iz Gvantanama, uradili smo nešto drugo...

Pravda 17.07.2016
BEOGRAD - Američka i evropska strana su nam predlagale, ali mi nismo hteli da primimo zatvorenike iz Gvantanama, rekao je u intervjuu za današnju "Politiku" lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić. On je rekao da… »