Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 17.07.2016

Kraj igre: Turska vojska proglasila pobedu nad pučistima!

Pravda 17.07.2016
Turska vojska je danas saopštila da je pokušaj puča neutralisan kao i da je najveću ulogu u slamanju puča imao turski narod. Saopštenje vojske u kom je proglašena konačna pobeda prenela je stanica NTV. Nešto ranije, glavni vojni savetnik Redžepa… »

Erdogan vraća smrtnu kaznu?!

Pravda 17.07.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je danas da bi posle neuspelog pokušaja vojnog puča Turska mogla ponovo da uvede smrtnu kaznu i da će vlada na tu temu razgovarati sa opozicionim strankama. Obraćajući se ispred svoje kuće u… »

Albanci stoje iza napada u Nici?! Francuska policija uhapsila bračni par zbog sumnje da su umešani u masakr!

Pravda 17.07.2016
Francuska policija uhapsila je bračni par iz Albanije danas zbog sumnje da su umešeni u masakr koji se desio u Nici, kad je terorista Muhamed Bulel ubio 84 ljudi, a ranio 200, vozeći kamion težak 19 tona po Engleskoj promenadi. Anjes Tibo Lekivr… »

Počelo i u Jermeniji: Naoružani ljudi osvojili centralu policije, uzeli taoce (video)

Pravda 17.07.2016
JEREVAN - U glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, naoružana grupa upala je u policijsku stanicu i kao taoca uzela šefa policije Valerija Osipjana. U napadu je ubijena najmanje jedna osoba a više je ranjeno. BTR prikrыvšiй dorogu k otdelu policii… »

Nastavlja se drama KAMIONDžIJA iz Srbije: Nismo krenuli kući i dalje smo u Turskoj, čekamo!

Pravda 17.07.2016
Kamiondžije iz Srbije, koji su zarobljeni u gradiću Tekirdag u Turskoj, kažu da još uvek nisu krenuli u Srbiju, ali da se nadaju da će uspeti da krenu kući kasnije večeras ili sutra. Zbog nereda koji su zahvatili Istanbul u petak posle pokušaja… »

Najveća misterija puča u Turskoj: Pobunjenici imali Erdoganov avion na nišanu, ne zna se zašto nisu pucali!

Pravda 17.07.2016
Prema najnovijim informacijama, turski lider Redžep Erdogan za dlaku je izbegao smrt u noći puča u ovoj zemlji. Naime, on se vraćao u Istanbul sa odmora nedaleko od Marmarisa nakon što je frakcija iz vojske pokrenula vojni udar, kad su dva borbena… »

Uvod u ustanak: Ubijeno još troje, teško ranjena četiri američka policajca! (video)

Pravda 17.07.2016
Trojica policaja su ubijena, a četvorica teško ranjena u američkom gradu Baton Ruž, kada je maskirani napadač u tržnom centru otvorio vatru, javili su danas lokalni mediji. Četvorica ranjenin policajaca su u kritičnom stanju, preneli su lokalni… »

Strani mediji upozoravaju: Najgore od Erdogana tek dolazi, čekajte njegovu osvetu!

Pravda 17.07.2016
U tekstu, koji je potpisao šef dopisnika britanskog lista Dejvid Bler, pod naslovom "Mislili ste da je Erdogan do sada bio loš? Najgore od lidera Turske tek dolazi", navodi se da "ako je Erdogan bio saveznik koji je izluđivao Evropu i Ameriku u… »

Ipak nije kraj: Sukobi pobunjenika i policije za aerodrom u Istanbulu! (video)

Pravda 17.07.2016
Situacija u Turskoj se i dalje ne smiruje pošto je došlo do sukoba pobunjenika i policije na aerodromu "Sabina Gokčen" u Istanbulu. Turska policija ispalila je danas hice upozorenja na istanbulskom aerodromu "Sabina Gokčen", nakon što su se lica koja… »

Vašington upozorava turke: Ne brzajte sa upiranjem prsta!

Pravda 17.07.2016
Američki državni sekretar Džon Keri poručio je svom turskom kolegi, ministru inostranih poslova Mevlutu Čavušogluu, da javne nastupi u kojima se sugeriše da je Vašington bio uključen u organizaciju propalog pokušaja državnog udara u Turskoj… »