Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 17.07.2016

Radovi na Klinici za pedijatriju

RT Kragujevac 17.07.2016
Na Klinici za pedijatriju u toku su radovi na rekonstrukciji instalacija, mokrih čvorova i podova, prvi put od izgradnje tog bloka, posle 60 godina. Sredstva su stigla iz Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra, ali je potrebna pomoć i šire zajednice… »

Drugo mesto za mlade vaterpoliste

RT Kragujevac 17.07.2016
Vaterpolisti Radničkog rođeni 2004. godine, osvojili su drugo mesto na finalnom turniru Prvenstva Srbije, održanom na "Banjici" u Beogradu. Puleni Marka Martinića savladali su Vojvodinu (3:2) i Crvenu zvezdu (6:5), dok su u meču za prvo mesto… »

Vučić sutra i prekosutra u Briselu

RT Kragujevac 17.07.2016
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće, sutra i prekosutra, u Briselu gde će prisustvati Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije. Vučić će tom prilikom imati bilateralne susrete sa državnim sekretarom SAD Džonom… »

Sve više zasada maline u Šumadiji

RT Kragujevac 17.07.2016
Srbija je trenutno najveći izvoznik jagodičastog voća u Evropsku uniju. Pored već tradicionalnih krajeva za gajenje ove vrste kultura, malinjaka je u sve većem broju i u Šumadiji. U vreme kada svi žele da obezbede bolju egzistenciju, mnogi se… »

Mihajlović: 40 odsto više izdatih građevinskih dozvola

RT Kragujevac 17.07.2016
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović uručila je danas računare predstavnicima lokalnih samouprava. i drugih nadležnih organa koji učestvuju u izdavanju građevinske dozvole, kao i… »

Prijem za "bronzane" Kragujevčane

RT Kragujevac 17.07.2016
Na Fakultetu Inženjerskih nauka priređen je prijem za studente ovog fakulteta, PMF-a i Visoke tehničke škole koji su postigli odlične rezultate na svetskom prvenstvu u malom fudbalu u igri pet na pet u Brazilu. Naime, Kragujevčani su osvojili treće… »

Kinezi kupuju viškove pšenice

RT Kragujevac 17.07.2016
Od prošlogodišnje žetve do početka ubiranja pšenice u ovoj godini izvezeno je 789.328 tona zrna, a posebno interesovanje za kupovinu svih tržišnih viškova pšenice iz Srbije pokazala je Kina, kaže clan Akademijskog odbora za selo SANU Branislav… »