Izvor: Sandžak haber arhiva vesti 17.07.2016

ZEMLJOTRES U SJENICI

Sandžak haber 17.07.2016
U regionu Sjenice i Brodareva, sinoć posle 23.00 zabeležen je zemljotres jačine 2,1 stepen Rihterove skale, saopštio je Republički seizmološki zavod Kako je agenciji Beta rečeno u Zavodu to je “uobičajeni” zemljotres koji ne ostavlja… »

Pučisti sve vrijeme na nišanu držali Erdoganov avion, nisu željeli pucati

Sandžak haber 17.07.2016
Turski lider vraćao se u Istanbul sa odmora nedaleko od Marmarisa nakon što je frakcija iz vojske pokrenula vojni udar. “Najmanje dva borbena aviona F-16 letjela su u blizini Erdoganovog aviona na putu ka Istanbulu. Nanišanili su Erdoganov avion i… »

VIDEO EKSKLUZIVNO! ERDOGAN PLAKAO NA DŽENAZI UBIJENIM TOKOM PUČA U TURSKOJ!

Sandžak haber 17.07.2016
Istanbul – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan zaplakao je danas na dženazi njegovom šefu izbornog štaba i šefu marketinga. Erdogan nije mogao zadrzati suze na dženazi svog prijatelja Erola Olcaka i njegovog sina koji su poginuli u noći… »

Dogadjaj koji je promijenio tok puča u Turskoj! OVOG JUNAKA TURSKA ĆE PAMTITI ZAUVIJEK!

Sandžak haber 17.07.2016
Ankara – Pobunjeni general Semih Terzi sa grupom od dvadesetak izdajnika kritične noći upada u komandu Specijalnih snaga i naredjuje komandantu da odstupi. Adjutant komandanta specijalnih snaga Zekai-paše bez ikakve rasprave i oklijevanja vadi… »

Kavazović: Brutalno, na podmukao način napadnute demokratske institucije Turske

Sandžak haber 17.07.2016
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo podrške predsjedniku Diyaneta Republike Turske dr. Mehmetu Görmezu Reisu-l-ulema Kavazović: Brutalno, na podmukao način napadnute demokratske institucije… »

SRBIJA PUNA DROGE! OVI GRADOVI U SRBIJI SU STECIŠTE NARKOTIKA!

Sandžak haber 17.07.2016
Iako najveći gradovi u Srbiji kao što su Beograd, Novi Sad i Niš prednjače kao stecišta ilegalne proizvodnje i preprodaje droge, ni manja mesta, pa ni ruralne sredine nisu zaštićene od te pošasti, pokazuju podaci Kancelarije Vlade Srbije za borbu… »

ZA NEPOVEROVATI! Fikret Abdić – Babo kandidat za načelnika Velike Kladuše (video)

Sandžak haber 17.07.2016
Kako je “Avaz“ pisao prije nekoliko dana nije postojala nikakva prepreka da Abdić, iako je u sudovima u Hrvatskoj osuđen za ratne zločine nad Bošnjacima na području Bosanske krajine od 1993. do 1995. godine, bude kandidat za općinskog… »

Ambasador Bozaj: Mi smo osnovali našu državu, borili smo se za nju i ne dozvoljavamo nikome da je urušava!

Sandžak haber 17.07.2016
Bozaj je rekao i da u turskim letovalištima nema problema i izrazio nadu da će Turska brzo prevazići ova teška vremena i vratiti se turizmu za koji, kako kaže, ima dobre uslove. “Mi potpuno kontrolišemo sve i sigurni smo da se ovakve stvari neće… »

RAZGOVARALI ERDOGAN I PUTIN! Dogovoren susret dva lidera!

Sandžak haber 17.07.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da su antiustavna dela i nasilje neprihvatljivi i izrazio nadu u obnovu poretka i stabilnosti u Turskoj. Putin je izrazio nadu da će ruski turisti biti zaštićeni… »

EPILOG PUČA! Uhapšeno 6000 osoba!

Sandžak haber 17.07.2016
U Turskoj je u sklopu istrage o neuspjelom vojnom udaru do sada uhapšeno 6.000 ljudi i očekuju se nova privođenja, rekao je danas ministar pravosuđa Bekir Bozdag.”Pravosudni proces će se nastaviti”, rekao je Bozdag. Zamjenik turskog premijera… »