Izvor: SEEbiz arhiva vesti 17.07.2016

Cijena zlata porasla nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj

SEEbiz 17.07.2016
LONDON - Cijena zlata porasla je vrativši ranije gubitke u trgovini kasno u petak u New Yorku nakon što je turski premijer Binali Yildirim izjavio da je grupa unutar vojske u zemlji pokušala da svrgne vladu. Spot cijena zlata dobila je 0,21 posto i… »

Tadić: Ne treba ići na ujedinjenje sa DS

SEEbiz 17.07.2016
BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ne treba ići na ujedinjenje sa Demokratskom strankom (DS), već da je bolje formiranje unije demokratski opredeljenih stranaka. "Mislim da ne… »

Dačić: Puč u Turskoj kao 5. oktobar, fali samo pesnica

SEEbiz 17.07.2016
LESKOVAC - Lider socijalista Ivica Dačić pokušaj vojnog puča u Turskoj uporedio je sa demokratskim promenama u Jugoslaviji 5. oktobra. Govoreći o najvećim dostignućima SPS-a u prethodnih 26 godina, Dačić je istakao Dejtonski sporazum i Rezoluciju… »

Donji Srb: Policija uklonila šator pored spomenika antifašističkoj borbi

SEEbiz 17.07.2016
DONJI SRB - Specijalna policija, potpomognuta velikim brojem pripadnika temeljne policije, započela je u 7 sati i 25 minuta postupak „oslobađanja javne površine uz antifašistički spomenik u Donjem Srbu od osoba i stvari", a izjavu o provedenoj… »

Funta se oporavila, japanski jen oštro pao

SEEbiz 17.07.2016
LONDON – Na svjetskim valutnim tržištima prošloga je tjedna britanska funta zabilježila prvi tjedni uspon od 'Brexita', dok je tečaj japanske valute potonuo više od 4 posto. Na kraju trgovanja u petak tečaj funte iznosio je 1,3190 dolara, što je… »

Gulen: Pokušaj puča u Turskoj možda insceniran

SEEbiz 17.07.2016
SAYLORSBURG - Muslimanski klerik koji živi u SAD-u Fethullah Gulen, čije sljedbenike Turska krivi za propali državni udar, rekao je subotu kako je pokušaj svrgavanja možda bio insceniran te pozvao turski narod da ne gleda vojnu intervenciju kao… »

Ekonomisti: Srpska ekonomija raste, ali nema razloga za slavlje

SEEbiz 17.07.2016
BEOGRAD - Srbija će gotovo izvesno do kraja godine premašiti već korigovanu stopu privrednog rasta od 2 i po odsto. Mandatar Aleksandar Vučić za sledeću godinu predviđa najbolji rezultat u Evropi. Pored povoljnih međunarodnih faktora, takvom… »

Nepopravljivi Bosiljko Stanić

SEEbiz 17.07.2016
VINKOVCI - Iako je Bosiljko Stanić, vlasnik vinkovačke tvrtke Boso, vjerojatno trenutno najomraženiji hrvatski poduzetnik, najavio kako će odgovoriti na sve navodne objede i neistine koje se o njemu, njegovu izrabljivanju radnika i njegovoj tvrtki… »

Manolić se oženio u 97. godini

SEEbiz 17.07.2016
ZAGREB - Bivši obavještajac Josip Manolić oženio se u 97. godini. Na Krku je oženio svoju djevojku Mirjanu Ribarić. On je ušao u 97. godinu, a njoj 60 godina, piše 24 sata. Par je odlučio da nema smisla da više žive nevjenčano. Ne planiraju na… »

Malaysia Airlines dogovorio odštetu s dijelom obitelji žrtava nesreće na letu MH17

SEEbiz 17.07.2016
AMSTERDAM - Malaysia Airlines postigao je dogovor o obeštećenju s većinom obitelji žrtava nesreće zrakoplova te tvrtke na letu MH17 koji je prije dvije godine srušen nad istočnom Ukrajinom, izvijestila je nizozemska televizija NOS. NOS se pozvao na… »