Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 17.07.2016

Turska: Broj žrtava porastao, masovna hapšenja u toku

Slobodna Evropa 17.07.2016
Broj poginulih u neuspelom puču u Turskoj porastao je na preko 290, saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova, dodajući da je ranjeno više od 1.400 ljudi. Od tog broja je više od 100 učesnika pokušaja puča, javlja Rojters. U saopštenju se… »

Turska: Uhapšen i Erdoganov vojni savetnik

Slobodna Evropa 17.07.2016
Glavni vojni savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana je uhapšen, javila je tv stanica CNN Turk. Pukovnik Ali Jaziči je uhapšen nakon neuspelog puča, navodi AP. Ova agencija prenosi da za sada nije jasno kakvu ulogu je Jaziči imao u… »

Uhapšeno još dvoje zbog veza sa napadačem iz Nice

Slobodna Evropa 17.07.2016
Francuska policija uhapsila je u Nici jednog muškarca i jednu ženu zbog povezanosti sa Mohamedom Lauaijejom Bulelom koji je u četvrtak uveče kamionom pokosio ljude na šetalištu u Nici, u napadu za koji je odgovornost preuzela Islamska država Iraka… »

Mladi oftalmolozi iz regiona ne žele ići odavde

Slobodna Evropa 17.07.2016
Prije mjesec dana u Španjolskoj je održan europski Kongres mladih oftalmologa. Tijekom kongresa o veoma značajnim istraživačkim projektima koji će doprinijeti razvoju medicine govorili su i liječnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore. Za emisiju… »

Čuvanje hrvatske tradicije: Najljepše nošnje i djevojke

Slobodna Evropa 17.07.2016
Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u Tomislavgradu je organizirala treći po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj… »

Luizijana: Ubijena tri policajca, jedan napadač mrtav

Slobodna Evropa 17.07.2016
Tri policajca su poginula kada je maskirani napadač otvorio vatru na policiju u Baton Ružu, u Luzijani, javlja Rojters. Ranjeno je najmanje sedam policajaca. Prema rečima portparola lokalnog šerifa Kejsija Rejborna Hiksa, jedan napadač je ubijen, dok… »

Jermenija: Ubijen policajac u oružanom napadu na policijsku stanicu

Slobodna Evropa 17.07.2016
Naoružana grupa povezana sa opozicionim liderom Žirairom Sefiljanom koja je zauzela zgradu policije u Jerevanu usmrtivši jednog policajca, traži ostavku predsednika Serža Sargsjana, prenosi AFP. Napadači drže nekoliko policajaca kao taoce. Oni… »

Novi protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"

Slobodna Evropa 17.07.2016
Skupština grada Beograda zakazala je za ponedeljak, 18. jul, sednicu na kojoj je planirano razmatranje predloga odluka o javno-privatnom partnerstvu u prigradskom i lokalnom prevozu putnika, kao i izmene odluke o javnoj rasveti jer su se građani žalili… »

Ubijena tri policajca, trojica ranjena u Luizijani

Slobodna Evropa 17.07.2016
Tri policajca su ubijena, a trojica ranjena u gradu Baton Ruž u američkoj državi Luizijani, javio je Rojters. Oni su prethodno reagovali na poziv da se na ulici nalazi sumnjivo lice sa oružjem. Kada su došli na lice mesta, na njih je otvorena vatra… »

Erdogan nagovestio vraćanje smrtne kazne

Slobodna Evropa 17.07.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je da bi posle neuspelog pokušaja vojnog puča Turska mogla ponovo da uvede smrtnu kaznu i da će vlada na tu temu razgovarati sa opozicionim strankama. Obraćajući se ispred svoje kuće u Istanbulu… »