Izvor: Vesti online arhiva vesti 17.07.2016

Zašto su tastature mobilnih telefona "obrnute"?

Vesti online 17.07.2016
Većina nas nikada nije primetila veliku razliku između tastatura na mobilnim telefonima i digitronima. Obe koriste istih devet cifara, ali su one drugačije raspoređene. Koji je razlog za to? Da li ste se ikada zapitali zašto brojčane tastature na… »

Još nije kasno za bikini: Brzo rešenje za ravan stomak

Vesti online 17.07.2016
Uprkos prolivenom znoju i strogom režimu ishrane održavanom nedeljama pre skidanja u kupaći kostim, brojne dame muči nadutost stomaka. Rešenje za izbegavanje nadutosti krije se u nekoliko ekspresnih rešenja koja će poput iglice probušiti "balon" i… »

Automehaničar pravi frule

Vesti online 17.07.2016
Kragujevčanin Saša Pantić (41) je u Nemačkoj 16 godina, ima troje dece i svestran je u majstorskim poslovima. Zaposlen je kao automehaničar u servisu vespi, ali se bavi i mnogim drugim zanatskim poslovima. Pomalo neobično zvuči kada se jedan mladi… »

Evo zašto žene foliraju orgazam!

Vesti online 17.07.2016
Žene, za razliku od jačeg pola, mogu da isfoliraju orgazam. Ali zašto to rade? Nedavno istraživanje je tražilo od žena da otvoreno pričaju o svojim orgazmima, i ispovesti su ih iznenadile. Glavni razlog je da bi prekinule loš ili dosadan seks… »

Evo zašto nikada više ne smete da pripremate hranu u aluminijumskoj foliji

Vesti online 17.07.2016
Istraživači su pokazali da hrana spremana u kiselim tekućim otopinama kao što su sok od limuna ili paradajz sos apsorbuje najviše metala iz folije. Priprema hrane u aluminijumskoj foliji mogla bi biti štetna po zdravlje, pokazuju najnovija… »

Terevenke prgavog princa

Vesti online 17.07.2016
Takovci i Rudničani, iskreno govoreći, nikada nisu previše ljubili dinastiju Karađorđević, iako su vojvode iz ovog kraja bile među najhrabrijima koji su se stavili pod ustanički barjak Karađorđa Petrovića. To je donekle i razumljivo kada se zna… »

5 poslova koji najgore utiču na zdravlje

Vesti online 17.07.2016
Više od četvrtine ljudi zaposlenih u trgovini navodi da njihov posao negativno utiče na zdravlje, rezultat je studije harvardske škole za javno zdravstvo. U istraživanju, zapravo svojevrsnoj anketi, koju je sproveo Robert Blendon, učestvovalo je… »