Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 17.07.2016

Vulin: Srbija će vraćati izbeglice

Vesti online 17.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u nedelju da će svaki ilegalni prelazak srpske granice biti sankcionisan, a da će svi migranti koji ne žele da zatraže azil biti vraćeni u zemlje iz koje… »

"Kriminalci ne mogu da ostanu na čelu Beograda"

Vesti online 17.07.2016
Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" najavila je da će u ponedeljak u 9.00 uručiti otkaze odgovornima za rušenje u Savamali u izbornoj noći, javljaju agencije. "Nedopustivo je da mesec i po dana nakon što je vrh gradske vlasti označen kao odgovoran za… »

"Kamenjem i batinama nas teraju sa ognjišta"

Vesti online 17.07.2016
Kosovski pravosudni sistem liči na igre bez granica. Mogućnosti je na pretek, među njima i da ti, recimo, sud odreže kaznu jer si dobio batine. Za meštane Paralova, malog sela u gnjilanskom kraju je to krug bez kraja i mira. A u njemu kosovska… »

Vojska da plaši, policija da hapsi

Vesti online 17.07.2016
Biro za koordinaciju službi bezbednosti pripremio je novu strategiju Republike Srbije u borbi protiv ilegalnih prelazaka granice, jer su krijumčari migranata pronašli novu rutu preko Bugarske. - Vlada Srbije formiraće zajedničke timove policije i… »

"Vaspitne" batine za gladnu decu

Vesti online 17.07.2016
Oko 40 odsto dece u Srbiji izloženo je nasilnim metodama vaspitanja kod kuće, što je porazna brojka do koje je došao Unicef. U najtežem položaju su deca sa invaliditetom, romske nacionalnosti, deca koja žive u siromaštvu. Iz Mreže organizacija za… »

Automehaničar pravi frule

Vesti online 17.07.2016
Kragujevčanin Saša Pantić (41) je u Nemačkoj 16 godina, ima troje dece i svestran je u majstorskim poslovima. Zaposlen je kao automehaničar u servisu vespi, ali se bavi i mnogim drugim zanatskim poslovima. Pomalo neobično zvuči kada se jedan mladi… »

Evo zašto nikada više ne smete da pripremate hranu u aluminijumskoj foliji

Vesti online 17.07.2016
Istraživači su pokazali da hrana spremana u kiselim tekućim otopinama kao što su sok od limuna ili paradajz sos apsorbuje najviše metala iz folije. Priprema hrane u aluminijumskoj foliji mogla bi biti štetna po zdravlje, pokazuju najnovija… »

Terevenke prgavog princa

Vesti online 17.07.2016
Takovci i Rudničani, iskreno govoreći, nikada nisu previše ljubili dinastiju Karađorđević, iako su vojvode iz ovog kraja bile među najhrabrijima koji su se stavili pod ustanički barjak Karađorđa Petrovića. To je donekle i razumljivo kada se zna… »

5 poslova koji najgore utiču na zdravlje

Vesti online 17.07.2016
Više od četvrtine ljudi zaposlenih u trgovini navodi da njihov posao negativno utiče na zdravlje, rezultat je studije harvardske škole za javno zdravstvo. U istraživanju, zapravo svojevrsnoj anketi, koju je sproveo Robert Blendon, učestvovalo je… »