Politika arhiva vesti 17.07.2016

Mihajlović: Povećana vrednost građevinskih radova za 70 odsto

Večernje novosti 17.07.2016
Ministarka građevinarstva u tehničkoj vladi Zorana Mihajlović izjavila je da je od 1. januara, kada su počele da se izdaju elektronske građevinske dozvole, vrednost građevinskih radova porasla za 70 odsto. Potpredsednica Vlade i ministarka… »

Palma kandidovao Dačića za predsednika Srbije

Beta 17.07.2016
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je danas u Leskovcu da predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine. Marković je na sednici Glavnog… »

Tadić: Nudili su i nama zatvorenike

Danas 17.07.2016
Prihvat zatvorenika iz Gvantanama bio je tema u razgovorima predstavnika Srbije i SAD i 2009. godine, izjavio je Boris Tadić, koji je u to vreme bio predsednik Srbije, navodeći da su tada smatrali da to nije korisno za Srbiju. Tadić u razgovoru za… »

Đukić Dejanović: Verujem da ćemo biti u novoj Vladi

RTV 17.07.2016
BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović rekla je da veruje da će u novoj vladi biti mesta za socijaliste, ali da to ne zavisi samo od te stranke. Ona je za današnji Alo ocenila da je vlada sa SPS-om… »

Dačić uporedio puč u Turskoj sa 5. oktobrom

RTS 17.07.2016
Socijalistička partija Srbije obeležila je u Leskovcu 26 godina od osnivanja. Predsednik socijalista Ivica Dačić rekao je tom prilikom da Srbija "ima neslaganja sa Turskom", ali je i osudio pokušaj puča u toj zemlji, poredeći ga sa 5. oktobrom… »

"Neotvaranje poglavlja - loša politička poruka"

RTV 17.07.2016
BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija rezultatima zaslužila otvaranje poglavlja 23 i 24. Ona veruje da će sutra biti otvorena ova poglavlja, da je Srbija ispunila zadate kriterijume i da će ako… »

Hrvatski zahtev nema podršku EU

Politika 17.07.2016
Insistiranje Hrvatske da promenimo zakon o regionalnoj nadležnosti za ratne zločine je bilateralan zahtev, jer konsenzus da se tako nešto traži od Srbije nije postignut na nivou Evropske unije. Najnovija pretnja iz Zagreba da će povući odluku o… »

Srbija spremna za otvaranje poglavlja: Vučić danas u Briselu na Međuvladinoj konferenciji

Kurir 17.07.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u dvodnevnoj poseti Briselu gde će prisustvovati Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije. Vučić će tom prilikom imati bilateralne susrete sa državnim sekretarom SAD Džonom… »

"Preletači? Pa 'preleteli' su i Pajtić i Rašković Ivić"

B92 17.07.2016
Beograd -- Mnogi su se hvalili da da će pokazati naprednjacima, samo da uđu u parlament, a onda na prvoj sednici polomili zube, kaže potpredsednik SNS Milenko Jovanov. On za "Blic" ističe da naprednjake u skupštini predstavlja ozbiljna ekipa mladih… »

Đurić: Destabilizacija nije u interesu Srbije

RTV 17.07.2016
NOVI SAD - Srbija je iskrena u želji da bude garant stabilnosti u regionu i to je u proteklim mesecima jasno dokazala kada je vrlo racionalno i smireno odgovarala na brojne provokacije koje su nam dolazile iz okruženja, izjavio je danas direktor… »