Politika arhiva vesti 17.07.2016

Mihajlović: Nadam se da će poglavlja biti otvorena

RTS 17.07.2016
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija uradila i više od potrebnog za otvaranje poglavlja 23 i 24 i da se nada da će biti otvorena. U prva četiri meseca ove godine bilo je za 40 odsto više izdatih građevinskih dozvola nego u… »

Palma "kandidovao" Dačića za predsednika Srbije

Mondo 17.07.2016
Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma predložio je danas u Leskovcu da predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić bude kandidat te koalicije na predstojećim predsedničkim izborima 2017. godine. Foto: Tanjug, Oksana Toškić… »

Sačuvaj nas Bože: Tadić razmišlja da l' će na predsedničke izbore

Vesti online 17.07.2016
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je predsedničke izbore uspeo da izgubi od bivšeg radikala Tomislava Nikolića, izjavio je da nije doneo odluku da se neće kandidovati na predsedničkim izborima 2017. godine. On je još, u intervjuu za… »

Za socijaliste ima mesta u novoj vladi

Beta 17.07.2016
Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović rekla je da veruje da će u novoj vladi biti mesta za socijaliste, ali da to ne zavisi samo od te stranke. Ona je za današnji Alo ocenila da je vlada sa SPS-om bolja, kao i da… »

SPS: obeležila 26 godina od osnivanja, Đukić-Dejanović zamenila Antića

Blic 17.07.2016
Socijalistička partija Srbije (SPS) obeležila je danas u Leskovcu 26 godina od osnivanja, a tom prilikom saopšteno je da je Glavni odbor SPS-a odlučio da potpredsednica Slavica Đukić Dejanović bude novi zamenik predsednika stranke. Ona će na toj… »

"Neotvaranje poglavlja - loša politička poruka"

RTV 17.07.2016
BEOGRAD - Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija rezultatima zaslužila otvaranje poglavlja 23 i 24. Ona veruje da će sutra biti otvorena ova poglavlja, da je Srbija ispunila zadate kriterijume i da će ako… »

Hrvatski zahtev nema podršku EU

Politika 17.07.2016
Insistiranje Hrvatske da promenimo zakon o regionalnoj nadležnosti za ratne zločine je bilateralan zahtev, jer konsenzus da se tako nešto traži od Srbije nije postignut na nivou Evropske unije. Najnovija pretnja iz Zagreba da će povući odluku o… »

Vučić sutra u Briselu na Međuvladinoj konferenciji

RTS 17.07.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće, sutra i prekosutra, u dvodnevnoj poseti Briselu gde će prisustvati Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije. Vučić će tom prilikom imati bilateralne susrete sa državnim sekretarom SAD… »

DS: Pajtić je imao i ima samo člansku kartu DS

Blic 17.07.2016
Demokratska stranka negirala je danas navode potpredsednika SNS Milenka Jovanova da je lider DS Bojan Pajtić bio član Narodne stranke Milana Paroškog. "Članska karta Demokratske stranke jedina je koju je Bojan Pajtić ikada imao", navodi DS u… »

Đurić: Albanska strana neće još dugo moći da "gura pod tepih" pojedina pitanja

Blic 17.07.2016
Srbija je iskrena u želji da bude garant stabilnosti u regionu i to je u proteklim mesecima jasno dokazala kada je vrlo racionalno i smireno odgovarala na brojne provokacije koje su nam dolazile iz okruženja, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade… »