Putovanja arhiva vesti 17.07.2016

Milion Srba letovaće u inostranstvu

Večernje novosti 17.07.2016
Iako svi pričaju o besparici, tek za nekoliko procenata smanjio se broj građana koji su se odrekli odmora. Grčka je i dalje ubedljivo najtraženija destinacija. Broj prodatih aranžmana pao za sedam odsto. SVAKE godine oko milion ljudi iz Srbije putuje… »

Da li je ovo najodvratnija plaža na svetu?

B92 17.07.2016
Svake godine u poslednjih devet godina, plaže u blizini grada Kingdao u kineskoj pokrajini Šandong preplave tone algi. Alge (enteromorpha prolifera) se razmnožavaju tolikom brzinom da su u julu 2013. godine prekrile površinu veličine Konektikata… »

Zemlje kojima preti najveća opasnost od terorizma

Vesti online 17.07.2016
Posle upozorenja zvaničnika da se ne ide u Tursku, mediji istražuju gde je još opasno ići na odmor ovoga leta. Posle napada u Nici i neupešnog državnog udara u Turskoj, na društvenim mrežama se pojavljuju analize i liste zemalja u kojima trenutno… »

Nekad deponija, sada jedna od najlepših plaža

Mondo 17.07.2016
Danas je ova plaza poznata po staklenom kamenju, a nekada je bila deponija, zatrpana smećem. Foto: PintScreen/YouTube Fort Breg je zvanični naziv ove plaže u Kaliforniji, ali je poznatija pod imenom Staklena plaža. Britanski "Gardijan" je uvrstio… »

Neustrašivi bog rata bdi nad Kinom (FOTO)

B92 17.07.2016
Izgradnja enormne statue kineskog boga rata Guan Jua u gradu Đingčou konačno je privedena kraju. U središtu istoimenog parka, na pijedestalu od 10 metara, nalazi se statua visoka 48 metara. Sastavljena je od 4,000 bronzanih delova, a teži 1,320 tona… »

Aerodrom u Istanbulu radi, ali...

Mondo 17.07.2016
Nakon pokušaja puča i neredama na ulicama Istanbula, saobraćaj na aerodromu "Ataturk" se odvija, ali je odloženo ukupno 196 letova. Foto: AP Photo/ Emrah Gurei Turska aviokompanija "Turkiš erlajns" saopštila je da je otkazano 196 domaćih i… »

Divlja lepota Prokletija

Večernje novosti 17.07.2016
Stazama planinskog venca koji se prostire u tri države. Mnogi planinari iz cele Evrope leti rado posećuje ove vrleti. ZUPČASTE zidine Prokletija, ukrašene vitkim tornjevima oblikovanim erozijom, istovremeno izazvaju divljenje i zaprepašćenje… »

Agencije ne vraćaju novac za aranžmane

Večernje novosti 17.07.2016
Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja. Turističke agencije ne odustaju od aranžmana u Turskoj, ali putnici polako otkazuju letovanja. Grupa turista koja je juče rano ujutro, u cik zore… »

Karneval na Drini

B92 17.07.2016
Regata na Drini počinje 20. jula, a pored dešavanja na vodi gostima Bajine Bašte omogućeno je da pet dana uživaju u brojnim koncertima, trubačkim takmičenjima, pripremanju riblje čorbe, skokovima sa mosta, pišu Večernje novosti. Regata na Drini… »

Dozvolite tirkizu Kalabrije da vam oduzme dah

Blic 17.07.2016
Italijanska Kalabrija je za mnoge najleši deo Mediterana čije tirkizno more turiste ostavlja bez daha. Ako i vi želite da uživate u jedinstvenim prizorima sa samog špica italijanske čizme, ne propustite današnju ponudu portala Superodmor. Ako danas… »