Svet arhiva vesti 17.07.2016

Hiljade Turaka na ulicama u znak podrške Erdoganu

B92 17.07.2016
Istanbul -- Više hiljada Turaka okupilo se u turskoj prestonici Ankari i drugim gradovima kako bi iskazali podršku predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu i njegovoj stranci. Velike grupe ljudi koji mašu turskim zastavama okupile su se na trgu Kizilaj u… »

Erdogan ponavlja optužbe protiv Gulena

Politika 17.07.2016
Prema izveštajima agencija Ankara, Istanbul – Ni dva dana posle neuspelog pokušaja svrgavanja vlasti u Turskoj nije najjasnije ko je stajao iza te akcije. Predsednik Redžep Tajip Erdogan je i danas prst uperio u svog nekadašnjeg saveznika, imama… »

Albanci stoje iza napada u Nici?! Francuska policija uhapsila bračni par zbog sumnje da su umešani u masakr!

Pravda 17.07.2016
Francuska policija uhapsila je bračni par iz Albanije danas zbog sumnje da su umešeni u masakr koji se desio u Nici, kad je terorista Muhamed Bulel ubio 84 ljudi, a ranio 200, vozeći kamion težak 19 tona po Engleskoj promenadi. Anjes Tibo Lekivr… »

Policajac ubijen, a dvojica ranjena u Talačkoj krizi

Dnevnik 17.07.2016
JEREVAN: Jedan policajac je ubijen, a dvojica su ranjena kada su naoružani ljudi. danas zauzeli policijsku bazu u Jerevanu, saopštila je jermenska Služba nacionalne bezbednosti, javlja Tas s. "Grupa naoružanih osoba uzela je za taoce ograničen broj… »

Florida: Ubio dvoje u bolnici

RTV 17.07.2016
TITUSVIL - Nepoznati napadač je u bolnici u gradu Titusvilu u američkoj saveznoj državi Florida danas otvorio vatru i ubio dvoje ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici. Kako prenose američki mediji, on je ubio starijeg pacijenta i bolničarku u… »

Posle vapaja srpske kamiondžije na putu ka Srbiji?

Mondo 17.07.2016
Grupa od osam srpskih kamiondžija, koja je praktično bila zarobljena u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, nastavila je popodne put ka Srbiji, kažu iz konzulata Srbije. Kamiondžije demantuju. Foto: YouTube/ScreenShot Ilustracija Osam srpskih… »

Novo ubistvo policajaca, najmanje trojica mrtvih

Glas Amerike 17.07.2016
Trojica policajaca su ubijena, dok je nekoliko njih ranjeno u Baton Ružu, u saveznoj državi Luizijana, pošto je najmanje jedan maskirani napadač, odeven poptuno u crno, otvorio vatru na njih iz automatskog oružja. Informacije o jutrošnjoj pucnjavi… »

Gulen: Erdogan je sam organizovao puč

B92 17.07.2016
Vašington -- Turski imam Fetulah Gulen, kojeg turske vlasti optužuju da je organizovao pokušaj puča, izjavio je da bi poštovao moguću presudu vlasti SAD o izručenju Turskoj. On je dodao da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sam organizovao… »

Misterija: Zašto pučisti nisu oborili Erdoganov avion, bio im na nišanu?

Vesti online 17.07.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je, kako javljaju svetske agencije, za dlaku izbegao smrt u noći puča u toj zemlji. Ipak, ostaje velika misterija zašto pučisti nisu oborili avio kojim se Erdogan vraćao za Istanbul sa odmora u Marmarisu, iako… »

Dejli telegraf: Najgore od Erdogana tek dolazi

Novi magazin 17.07.2016
Osvetoljubiv, naprasit, autoritaran, tvrdoglav, predsednik Redžep Tajip Erdogan je bio sve ovo i pre nego što je klika turskih generala pokušala da ga otera u zaborav, a sada kada je preživeo njihove spletke, njegovi najgori instinkti biće… »