Nauka & Tehnologija arhiva vesti 17.07.2016

Kako isključiti "Suggested friends" na Facebooku

Radio 021 17.07.2016
Facebook svojim korisnicima redovno nudi opciju "Suggested Friends" (Predloženi prijatelji) koja radi na sistemu radi na sistemu povezivanja vaših prijatelja sa Facebooka. Među "Suggested Friends" često su osobe koje korisnici ne poznaju ili ne žele… »

Bolest pilota odložila završetak leta solarnog aviona oko sveta

RTS 17.07.2016
Poletanje eksperimentalnog aviona „Solarni impuls 2“ iz Egipta za Abu Dabi, što je posljednja etapa njegovog leta oko sveta, odloženo je zbog bolesti pilota. Dok se pripremao da krene iz Egipta, pilot aviona na solarni pogon Bernar Pikar shvatio je… »

Google odustaje od planova da kreira sopstveni VR uređaj

Benchmark 17.07.2016
Podstaknut svim potencijalima i mogućnostima koje donosi virtuelna realnost, Google je imao u planu da uđe na ovo tržište sa sopstvenom VR kacigom iz gornjeg segmenta. Google je u jednom trenutku krenuo da radi na sopstvenom VR uređaju, koji je u… »

Stampedo u Njujorku: Hiljade ljudi trči za Pokemonima (video)

Nova energija 17.07.2016
Realnost “Pokemon Go manije” u samo jednom videu! I nismo sigurni da li je ovo super ili možda previše? Naime, na Youtubeu se pojavio video u kojem ushićena masa juri ka Central parku u Njujorku kako bi uhvatila retkog Pokemona Vaporeona. Ima onih… »

Naslednik LG V10 telefona bi mogao da bude objavljen u septembru

Benchmark 17.07.2016
Prema izveštaju iz Južne Koreje, LG će verovatno predstaviti naslednika LG V10 telefona u septembru. LG je originalni V10 predstavio u oktobru prošle godine, a glavni razlog za ovogodišnju raniju objavu je da omogući LG-ju da se takmiči sa ostalim… »

Da li je Nostradamus prorekao krvavi pohod ISIS kroz Evropu i izbor donalda trampa za predsednika SAD?

Telegraf 17.07.2016
Neki istraživači Nostradamusa navode da je prorok iz 16. veka predvideo i zika virus govoreći o "letećim insektima" i "malim glavama dece" Čuveni prorok Nostradamus predvideo je da će “armija muslimana” proći kroz Evropu i zauzeti London… »

Samo jedan gradić ima Pokemone u Južnoj Koreji

Al Jazeera 17.07.2016
Više od milion turista posjetilo je za vikend gradić Sokcho, gdje je zvanično moguće igrati Pokemon Go. Pokemonmanija je zaludjela i građane Južne Koreje, no zbog softverskog problema, igrica radi samo u jednom gradiću u toj zemlji. Gradonačelnik… »

Intervju s robotom Peperom: Roboti treba da vole ljude

N1 Info 17.07.2016
Dejli mejl je objavio intervju s japanskim robotom Peperom, koji je već angažovan u prodavnicama hrane širom Azije. Peper je na Mastercard događaju u Njujorku odgovarao na brojna pitanja, čak i sam davao neke predloge i postavljao pitanja, ali je… »

Četvoro turista iz Srbije povređeno u udesu u Bečićima

Radio 021 17.07.2016
Četvoro turista iz Srbije, tri muškarca i jedna žena, povređeni su danas u saobraćajnoj nezgodi u Bečićima kod hotela "Queen of Montenegro". Među povređenima su A. D. (42) i njen sin A. D. (16) iz Čačka, i još dva muškarca. Do nezgode je… »

AI rutina uči putem Minecrafta

Mondo 17.07.2016
Ultrapopularni Minecraft se uveliko koristi u edukativne svrhe, ali u okviru Project Malmo uče jednu veštačku inteligenciju da razmišlja – tako što igra Minecraft. Naime, svrha projekta Malmo je unapređivanje postojećih AI rutina kako bi bile u… »