Beograd arhiva vesti 20.07.2016

Prijavila se četiri ponuđača: Uspeo tender za fontanu na Slaviji

Kurir 20.07.2016
BEOGRAD - Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača, dok će tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Auto-komande biti ponovljen, izjavio je danas gradski… »

Nove autobuske okretnice van centra Beograda

Večernje novosti 20.07.2016
Gradski arhitekta Milutin Folić obišao je danas radove na izgradnji novog terminusa u Bloku 20 i tom prilikom poručio da Grad Beograd ima nameru da rastereti centar grada od autobusa i preda ga pešacima i biciklistima. Gradski arhitekta Milutin Folić… »

Šapić započeo novi četvorogodišnji mandat

Politika 20.07.2016
Dosadašnji predsednik opštine Novi Beograd, koji je na aprilskim izborima predvodio nezavisnu listu, dobio je podršku radikala i demokrata. Izborni san Aleksandra Šapića da i naredne četiri godine vodi Novi Beograd sinoć je postao realnost. Da… »

Teško povređeni konj zbrinut u azilu, protiv vlasnika podneta prijava

Blic 20.07.2016
Konj koji je pre dva dana uslikan na ulici u Surčinu, ostavljen sam sa teškom povredom zadnje noge zavezan za ogradu, smešten je u azilu u Đurđevu, a Udruženje za aktivnosti terapije uz pomo' konja "Guliver" podnelo je prijavu protiv njegovog… »

Izbeglice u novim domovima: 235 porodica dobiće stanove

Kurir 20.07.2016
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je potpisivanju ugovora o izgradnji 235 stanova namenjenih porodicama koje su izbegle sa prostora bivše Jugoslavije. Ugovor su potpisali direktor Agencije za upravljanje projektima Vlade Srbije… »

Centar za socijalni rad u 2015. evidentirao 4.443 žrtve nasilja

Blic 20.07.2016
Povodom najavljenih izmena zakonskog okvira i postupanja u vezi porodičnog nasilja, u Gradskom centru za socijalni rad (GCSR) održan je sastanak članova Koordinacionog tela - predstavnika centara za socijalni rad, policije i tužilaštva. Vladimir… »

Bakarec: Simonović ismevao povređenog policajca

Telegraf 20.07.2016
- Obavestio sam g. Simonovića i g. Radomira Lazovića, da su povredili jednog policajca u civilu, i upitao ih čemu to nasilje. U tom trenutku megafon je imao Simonović, koji je ironično i nasmejano masi rekao "Razbili smo policajcu nos..." - rekao je… »

Startovala Žbun metoda: Kontrolori Bus plus smislili nov sistem za hvatanje švercera

Kurir 20.07.2016
BEOGRAD - Bus Plus kontrolori polako ali sigurno postaju sve kreativniji - prvo su skinuli uniforme da ih ljudi ne prepoznaju, onda su krenuli da kriju validatore sve dok ne uđu u autobus, a sad su smislili novu metodu za jurenje neposlušnih švercera… »

Mirna noć u Beogradu: Bez saobraćajki, manje lekarskih intervencija

Kurir 20.07.2016
Hitna pomoć je noćas intervenisala 99 puta, nešto manje nego uobičajeno od čega 14 puta na javnom mestu. Nije se dogodila ni jedna saobraćajna nesreća u kojoj bi bila potrebna intervencija Hitne pomoći. Za pomoć su se javljali svi hronični… »

"Zubi zveri su mi probili kost": Ispovest baka Milke koju je umalo rastrgao kavkaski ovčar u Borči! (video)

Telegraf 20.07.2016
- Mene je oborio i lupila sam glavom. Odmah sam uhvatila Maksa, preko njega stavila ruke, ali mu nismo ništa mogli - priča baka Milka i dodaje kako niko od komšija nije pritrčao da joj pomogne. Baka Milku (77) je u parku u centru Borče u ponedeljak… »