Beograd arhiva vesti 20.07.2016

Fontana na Slaviji na jesen, ostatak radova čeka novi tender

N1 Info 20.07.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je tender za izgradnju fontane na Slaviji uspeo, dok će tender za rekonstrukciju Bulevara oslobođenja i saobraćajnih površina na Slaviji biti ponovljen jer u obe pristigle ponude neispravne, prenosi… »

Centar grada ubuduće za pešake i bicikliste

Danas 20.07.2016
Gradski arhitekta Milutin Folić obišao je danas radove na izgradnji novog terminusa u Bloku 20 i tom prilikom poručio da Beograd ima nameru da rastereti centar terminirajućeg saobraćaja i uspostavi novu hijerarhiju, predajući praktično centar grada… »

Novi Beograd: Šapić ponovo predsednik opštine

Blic 20.07.2016
Sa 27 glasova za i četiri protiv, Aleksandar Šapić, ponovo je izabran za predsednika na sednici opštine Novi Beograd. Zamenik je Svetozar Andrić, sa izborne liste Šapića, dok je sednica počela je sa svega 26 prisutnih od ukupno 49 odbornika. - Ne… »

(Foto) Povređeni konj zbrinut je u Đurđevu, ali priča ipak ima tužan kraj

Kurir 20.07.2016
BEOGRAD - Slika konja bez zadnje leve noge, koji je ostavljen sasvim sam na ulici, dolazi iz Surčina, uznemirila je zabrinute građane, koji su na kraju ipak uspeli da pronađu. Surčinac Dragan Živković podelio je ovu sliku na svom Fejsbuk nalogu… »

Krov nad glavom posle nekoliko decenija

Danas 19.07.2016
Ugovori o izgradnji 235 stanova namenjenih porodicama koje su izbegle sa prostora bivše Jugoslavije potpisani su danas, a gradnja u beogradskom naselju Ovča će biti završena krajem naredne godine. Ugovor su potpisali direktor Agencije za upravljanje… »

Centar za socijalni rad u 2015. evidentirao 4.443 žrtve nasilja

Blic 20.07.2016
Povodom najavljenih izmena zakonskog okvira i postupanja u vezi porodičnog nasilja, u Gradskom centru za socijalni rad (GCSR) održan je sastanak članova Koordinacionog tela - predstavnika centara za socijalni rad, policije i tužilaštva. Vladimir… »

Bakarec: Simonović ismevao povređenog policajca

Telegraf 20.07.2016
- Obavestio sam g. Simonovića i g. Radomira Lazovića, da su povredili jednog policajca u civilu, i upitao ih čemu to nasilje. U tom trenutku megafon je imao Simonović, koji je ironično i nasmejano masi rekao "Razbili smo policajcu nos..." - rekao je… »

Žbun metoda: Kontrolori sad imaju novu foru za hvatanje švercera u busu

24 Sata 20.07.2016
Bus Plus kontrolori polako ali sigurno postaju sve kreativniji - prvo su skinuli uniforme da ih ljudi ne prepoznaju, onda su krenuli da kriju validatore sve dok ne uđu u autobus, a sad su smislili novu metodu za jurenje neposlušnih švercera. Čopor… »

Mirna noć u Beogradu: Bez saobraćajki, manje lekarskih intervencija

Kurir 20.07.2016
Hitna pomoć je noćas intervenisala 99 puta, nešto manje nego uobičajeno od čega 14 puta na javnom mestu. Nije se dogodila ni jedna saobraćajna nesreća u kojoj bi bila potrebna intervencija Hitne pomoći. Za pomoć su se javljali svi hronični… »

"Zubi zveri su mi probili kost": Ispovest baka Milke koju je umalo rastrgao kavkaski ovčar u Borči! (video)

Telegraf 20.07.2016
- Mene je oborio i lupila sam glavom. Odmah sam uhvatila Maksa, preko njega stavila ruke, ali mu nismo ništa mogli - priča baka Milka i dodaje kako niko od komšija nije pritrčao da joj pomogne. Baka Milku (77) je u parku u centru Borče u ponedeljak… »