Društvo arhiva vesti 20.07.2016

Tasovac: Izgleda da ipak ima cenzure

B92 20.07.2016
Beograd -- Izgleda da u Srbiji ipak ima cenzure, ocenio je na Tviteru ministar informisanja Ivan Tasovac i objasnio da su u listu Kurir izbačeni delovi njegove izjave. Kako je rekao, ti delovi se "očigledno nisu dopali uredništvu", a "zarad javnosti"… »

AMSS: Saobraćaj umeren i bez zastoja

B92 20.07.2016
Beograd -- Saobraćaj na putevima u Srbiji od jutros je umerenog intenziteta, odvija se po suvim kolovozima, bez zastoja i uz dobru vidljivost, saopštio je AMSS. Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije saobraćaj je pojačan, ali na… »

Danas nas čeka savršen letnji dan, a za vikend ko preživi - pričaće!

24 Sata 20.07.2016
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, sredinom dana i posle podne, uz više promenljive oblačnosti, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak, dok će za vikend temperatura dostići i 35 stepeni. - Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i… »

Dosije SNS o ogledalu

Vreme 20.07.2016
IZLOŽBA „NECENZURISANE LAŽI": "kreativni" napad Srpske napredne stranke na slobodu štampe. IZLOŽBA „NECENZURISANE LAŽI": "kreativni" napad Srpske napredne stranke na slobodu štampe NUNS NDV: Ovom izložbom SNS javno obznanjuje svoj katalog… »

Vulin: Država će učiniti sve što može u slučaju "Agroživ"

Blic 20.07.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Žitištu i da će Vlada Srbije učiniti sve, ukoliko za to postoje uslovi, da se obnovi privredna aktivnost u Žitištu. Upitan da li je Vlada Srbije… »

Ovde su paukove mreže najjezivije

Radio 021 20.07.2016
U ruralnim sredinama Viktorije, jedne od šest federalnih država Australije, nalazi se, po svemu sudeći, najjezivija "šuma paukova", koja je dobila ovaj naziv po paukovim mrežama koje su takvih razmera da, doslovno, prekrivaju čitava polja i drveće… »

Jun je bio rekordno topao mesec na globalnom nivou

RTV 20.07.2016
VAŠINGTON - Jun je bio rekordno topao mesec i to je 14. uzastopni mesec koji je zabeležio rekordno visoku prosečnu temperaturu, saopšila je američka Nacionalna administracija za okeane i atmosferu (NOAA). Prosečna temperatura na Zemlji bila je 16,4… »

Obustavljen saobraćaj na delu Ibarske magistrale

Press 20.07.2016
JP "Putevi Srbije" saopštilo je da je zbog sаobrаćаjne nesreće obustаvljen sаobrаćаj na Ibаrskoj mаgistrаli, kod mestа Ušće, između Krаljevа i Rаške. foto: b92.net JP "Putevi Srbije" apelovalo je na sve učesnike u sаobrаćаju dа… »

Lepe vesti za buduće roditelje: Pomera se starosna granica za vantelesnu oplodnju

Kurir 20.07.2016
Srbija je na korak do odluke da poveća starosnu granicu za vantelesnu oplodnju, koju finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje, sa sadašnjih 40 na 41 godinu. U većini zemalja u regionu, pa i u inostranstvu ova granica je odavno pomerena, pa… »

Tender za fontanu uspeo, ali Slavija u dve faze

B92 20.07.2016
Beograd -- Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača. Na tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Auto-komande biće ponovljen, izjavio je danas gradski… »