Društvo arhiva vesti 20.07.2016

Tasovac: Izgleda da ipak ima cenzure

B92 20.07.2016
Beograd -- Izgleda da u Srbiji ipak ima cenzure, ocenio je na Tviteru ministar informisanja Ivan Tasovac i objasnio da su u listu Kurir izbačeni delovi njegove izjave. Kako je rekao, ti delovi se "očigledno nisu dopali uredništvu", a "zarad javnosti"… »

Na Batrovcima čekanja oko 60 minuta

RTV 20.07.2016
BEOGRAD - Prema najnovijim informacijama Uprave granične policije, saobraćaj je pojačan, ali na našim graničnim prelazima na putničkim terminalima, nema dužih zadržavanja od 30 minuta, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije. Jedino su na… »

Sunčano i toplo, pa kiša

Mondo 20.07.2016
U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo vreme, dok se sredinom dana i u večernjim satima očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 12 do… »

„Necenzurisane laži“

Dojče vele 20.07.2016
SNS je organizovala izložbu „Necenzurisane laži“, koja bi trebalo da pokaže da u Srbiji nema medijske cenzure. Novinarska udruženja smatraju da je izložba vrhunac cinizma i dodatni pritisak na krhku slobodu izražavanja. Beogradska galerija… »

Agroživ propao, ministar kaže - sve smo uradili

B92 20.07.2016
Zrenjanin -- Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da će Vlada Srbije učiniti sve, ukoliko za to postoje uslovi, da se obnovi privredna aktivnost u Žitištu. Upitan da li je Vlada Srbije dovoljno učinila za opstanak živinarske klanice Agroživ… »

Viktorija: Nepregledna šuma paukove mreže

RTV 20.07.2016
VIKTORIA - U ruralnim sredinama Viktorije, jedne od šest federalnih država Australije, nalazi se, po svemu sudeći, najjezivija "šuma paukova", koja je dobila ovaj naziv po paukovim mrežama koje su takvih razmera da, doslovno, prekrivaju čitava polja… »

Jun je bio rekordno topao mesec na globalnom nivou

RTV 20.07.2016
VAŠINGTON - Jun je bio rekordno topao mesec i to je 14. uzastopni mesec koji je zabeležio rekordno visoku prosečnu temperaturu, saopšila je američka Nacionalna administracija za okeane i atmosferu (NOAA). Prosečna temperatura na Zemlji bila je 16,4… »

Obustavljen saobraćaj na delu Ibarske magistrale

B92 20.07.2016
Beograd -- JP "Putevi Srbije" saopštilo je da je zbog sĐ°obrĐ°ćĐ°jne nesreće obustĐ°vljen sĐ°obrĐ°ćĐ°j na IbĐ°rskoj mĐ°gistrĐ°li, kod mestĐ° Ušće, između KrĐ°ljevĐ° i RĐ°ške. JP "Putevi Srbije" apelovalo je na sve… »

Pomera se starosna granica za vantelesnu oplodnju

Press 20.07.2016
Srbija je na korak do odluke da poveća starosnu granicu za vantelesnu oplodnju, koju finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje, sa sadašnjih 40 na 41 godinu. foto: kurir.rs U većini zemalja u regionu, pa i u inostranstvu ova granica je… »

Deo Slavija se gradi, Autokomanda ima popravni

Mondo 20.07.2016
Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača, dok će tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Autokomande biti ponovljen, kaže Gorna Vesić. Foto: Beoinfo… »